Hugh Laurie - Let Them Talk (2011)

Blues
Label: Warner Bros.

1. Saint James Infirmary (6:25)
  2. You Don't Know My Mind (3:39)
  3. Buddy Bolden's Blues (3:12)
  4. The Whale Has Swallowed Me (3:37)
  5. John Henry (3:34)

met Irma Thomas

6. They're Red Hot (1:11)
  7. Six Cold Feet in the Ground (4:55)
  8. The Battle of Jericho (3:47)
  9. After You've Gone (4:09)

met Dr. John

10. Swanee River (2:43)
  11. Police Dog Blues (3:33)
  12. Tipitina (5:06)
  13. Whinin' Boy Blues (2:59)
  14. Baby, Please Make a Change (4:57)

met Tom Jones

15. Let Them Talk (4:10)
  16. Guess I'm a Fool * (3:09)
  17. It Ain't Necessarily So * (3:46)
  18. Lowdown, Worried and Blue * (4:14)
avatar van AOVV
Wel wel, een plaat van Hugh Laurie, één van mijn favoriete acteurs. Bij een groot publiek uiteraard bekend als de cynische dokter House in de gelijknamige Amerikaanse serie, maar van geboorte dus een Brit. Hij heeft onder andere meegespeeld in 'Blackadder', en was meer dan eens te zien met zijn maatje Stephen Fry. Ik ben benieuwd naar dit plaatje

avatar van vigil
AOVV schreef:

Wat toch een stuk beter is mijn ogen dan House MD. Maar goed het gaat hier over de muziek

avatar van AOVV
'Blackadder' is sowieso geniaal, ik durf het zelfs op dezelfde hoogte als Monty Python te plaatsen..

Het genre dat hier aangegeven staat, is trouwens blues. Dat geeft me een beetje een dubbel gevoel. Ik vraag me af of dit wel iets gaat worden

Dat mag je doen

Hugh Laurie heeft zelf al vaak aangegeven dat hij veel van oude blues houd en hij kan ook nog aardig electrisch gitaar spelen. Hij tovert de ene solo na de andere solo uit zijn gitaar
Dus ik denk dat dit zo'n typisch blues album gaat worden en misschien wel in Knopfler stijl

Passende albumtitel by the way

avatar van AOVV
Hmm, ik vind de meest recente plaat van Knopfler wel aardig, eigenlijk, maar de man mag mij verrassen. Ik hou sowieso van blues.

avatar van Ataloona
Ja, ik was eerst enorme fan van Knopfler. Ik beoordeelde al zijn albums ook eerst met 5*.

Gelukkig is mijn smaak gaan ontwikkelen en nu is mijn smaak veel uitgebreider en vind ik de platen van Knopfler/Dire Straits wat saai.

avatar van AOVV
Mijn vader is een grote fan van Dire Straits. Veel gehoord toen ik nog jong was, dus dat heeft mijn mening waarschijnlijk een beetje besmeurd. Ik denk dat ik een beetje dezelfde evolutie aan het doormaken ben, het kan me steeds minder boeien.

Hugh Laurie heeft volgens mij al wel muziek gemaakt, denk ik, maar meer met het oog op comedy.

avatar van Ataloona
Ja, dat van die comedy is waar.
Hij speelde vorig jaar mee op een album van Meat Loaf..

avatar van AOVV
Inderdaad, dat heb ik ook gelezen. Ik heb die plaat in kwestie beluisterd, beviel me niet zo. Maar Meat Loaf is geen blues natuurlijk. De stap van comedy naar muziek maken is trouwens wel te doen, denk ik. Hans Teeuwen heeft het ook gedaan.

avatar van vigil
Nou ja, de muziek van Meatloaf is eigenlijk ook een soort van comedy natuurlijk

Hé iemand snapt de grap

YouTube - Hugh Laurie, Let Them Talk: An Introduction

Dit klinkt leuk. Niet bijzonder, wel leuk.

avatar van snarf349
Je moet er van houden, maar held Laurie doet het helemaal niet slecht.
Heb mijn kopie van het www, Kan dus niet zien welke instrumenten hij zelf speelt op dit album. Weet wel dat hij een aardig stukje piano kan spelen en in de serie House zitten ook wat afleveringen waarin hij gitaar speelt.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik zag hem gisteren twee nummers doen bij Later with Jools Holland, klonk niet slecht maar ook niet heel bijzonder. Tekstueel is het wat eentonig en de instrumentale begeleiding lijkt net wat professioneler te zijn dan de vocalen.

avatar van Kill_illuminati
Is er wat bekend over de studiomuzikanten?

avatar van muziekobsessie
zo zo joe henry als producer, ik ben 1 en al oor!!! even checken dit

avatar van muziekobsessie
Samen met T Bone burnett is Joe Henry de beste producer van dit moment in de genre''s van blues, roots en soul. Die produktie is zo fantastisch goed gedaan dat 't er noggegeneens toedoet wie er zingt voor mij. Zeker met koptelefoon is dat vollop genieten van de wondere wereld van Joe Henry!! Daarbij goed gekozen voor her en der gastzangers zodat die doorsnee stem van Laurie net niet gaat vervelen.

Andere geweldige productie's van joe henry zijn: Teddy Thompson, Solomon Burke's "don't give up on me", Loudon wainwright III "knocked up", Bettey Lavette "got my own hell to raise"
Leuk om ipv artiesten juist de producers te volgen!

avatar van Rhythm & Poetry
Best wel een leuk hobbyprojecten. Normaal gesproken zou een dergelijke zanger niet de beschikking krijgen over dergelijke sterke muzikanten, maar omdat Hugh Laurie een beroemdheid is kan hij samenwerken met heuse professionals. En ach, meneer kan aardig zingen maar heel bijzonder is het niet. Eigenlijk is hij gewoon een onder de douche zanger voor gevorderde. Het levert in ieder geval een vermakelijke plaat op en omdat ik fan ben van zijn acteerwerk en omdat hij knap is zal ik Let Them Talk belonen met een voldoende.

You Don't Know My Mind is best wel een leuk hitje. Best wel.

avatar van guitarwally
Vermakelijk plaatje dit. Lekker luchtig, en verveeld niet!

avatar van AOVV
Ik heb gelezen dat meneer Laurie ook zou stoppen met de vertolking van Gregory House, om zich helemaal op zijn muziek te storten. Ik zou het jammer vinden.

avatar van AOVV
Ik ben 'm nu voor de eerste maal aan het beluisteren, en dit stevent op 3 sterren af, vermoed ik.. Hugh Laurie heeft best een goeie stem, maar niet uitzonderlijk, en uiteraard valt hij in het niets in vergelijking met zijn oude blueshelden. De muzikanten die hij rondom zich verzameld heeft, zijn goed in wat ze doen, wat toch voor een bepaalde sfeer zorgt. Soms swingt het werkelijk de pan uit. Nog wat meer luisteren om een score toe te bedelen, maar op zich geen slecht plaatje..

avatar van guitarwally
Ik pas dan ook de Eurovisie Songfestival techniek toe. 3,25 sterren voor de muziek, 0,75 bonus, vanwege de vertolking van House

Wat een onzin.

avatar van guitarwally
Als ik cijfers geef voor liedjes op het Eurovisie Songfestival is de helft van het cijfer bepaalt door de tieten. Je mag het van mij 100x onzin vinden, maar als de associatie ervoor zorgt dat ik de muziek beter vind, mag ik ook een hoger cijfers geven.

avatar van AOVV
Qua vermakelijkheid is dit plaatje 100%. Hugh Laurie heeft een leuke stem, en enkele nummers steken er wel bovenuit, wat mij betreft vooral 'Buddy Bolden's Blues'.

3 sterren

avatar van Silky & Smooth
Ik heb hetzelfde gevoel over dit album als de meesten hier: leuk. Nou ben ik niet echt bekend met het genre blues, maar dit klinkt voor mij een beetje als het stereotype blues wat ik in mijn hoofd heb. Let Them Talk lijkt blues met een knipoog. Een niet al te serieus hobbyproject wat vrolijk klinkt met hier een daar een serieuze noot. Hugh Laurie zingt aardig en de muziek is goed, wat dit album zeker wel vermakelijk maakt. Battle of Jericho vind ik echt een leuk nummer en Swanee River is lekker vrolijk. Ik geef het een 3,5, aangezien dit album lekker weg luistert en daardoor vaker opgezet gaat worden!

avatar van Thuurke
Dit is gewoon meeliften met de serie House. Wie kent Hugh Laurie en wie vindt dit goede muziek, althans goed genoeg om er een cd van te kopen. Het is pure middelmaat.

avatar van Don Broccoli
Denk niet dat het meeliften is. Hij wil gewoon graag muziek maken, voor geld of roem hoeft hij het niet te doen. Ga hem op North Sea Jazz zien en dat is de enige reden waarom ik dit geluisterd heb. Het zegt wel genoeg dat They're Red Hot mijn favoriete track is van deze plaat. Cliché-blues.

avatar van IllumSphere
Als Gregory House is Hugh Laurie een held, maar als muzikant moet ik toch concluderen dat hij niet zo geweldig is. Hij heeft wel een goede stem, maar daar houdt het ook op. Normaliter hou ik wel van het genre blues, maar de blues die hier ten hore wordt gebracht klinkt enorm eentonig. En dan mag je nog een degelijke stem hebben.

Aangezien dit commercieel verkocht wordt, beoordeel ik dit album als iets professioneels en is de score allesbehalve positief. Helaas, maar als muzikant weet hij me niet te boeien. Gelukkig dat hij in iets anders uitblinkt.

avatar van Supersid
Komaan jongens, ik vind dit een geweldig leuk plaatje! Tuurlijk surft hij op de House-wave, maar ik heb 'm toch al een paar keer gedraaid en vind 'm steeds beter. Wordt ook steeds gesmaakt als background bij bezoek...

Lazarus Stone
hij speelt toch wel neus trompet mag ik hopen, anders hoef ik m niet,

avatar van Supersid
Nope, geen neustrompet.

avatar van Ronald5150
Acteur Hugh Laurie, onder andere bekend van Blackadder, maar vooral van House M.D., waagt zich op "Let Them Talk" aan een set bluesgeoriënteerde covers. Laat ik voorop stellen dat Laurie een bekwaam muzikant is. Hij bespeelt meerdere instrumenten en heeft een uiterst prettige stem. De uitvoeringen van deze bluesliedjes zijn dan ook niet onverdienstelijk. De band laat vooral een authentiek en sfeervol geluid horen. Het wordt echter nergens echt verrassend. Laurie blijft dichtbij het origineel en is daarom redelijk voorspelbaar. Ik heb Laurie zelf live gezien op North Sea Jazz 2011 en sfeervol is ook een passende term voor het optreden. Uiteraard is zijn show doorspekt met zijn Britse humor en daardoor neigt het af en toe wat cabaretesk te worden. Maar los hiervan is "Let Them Talk" een prima plaat van een acteur die voor de verandering wel eens laat horen over muzikale talenten te beschikken.