Nosferatu - The Thrill E.P. (2011)

Dance
Label: Enzyme

1. Sick of It All (5:01)

met Evil Activities

2. Poop (5:17)

met Ruffneck

3. Hate on Yourself (6:43)

met The Viper

4. Hope Disolves (4:48)

met Outblast

avatar van Joeri_000
Tracks 1 en 3 zijn zeker de moeite waard. Track 4 gaat voor mij te snel , hou niet zo van speedcore , track 2 is wat lafjes ..

avatar van Hellblazer
De nieuwe langverwachte Nosferatu. Niet zo goed als z'n vorige EP maar toch wel leuke nummers.
Sick Of It All en Hope Dissolves stonden een paar maanden geleden al Masters of Hardcore deeltje 30 en die vond ik ook best leuk moet ik zeggen. De andere tracks werden via livesets bekend.

Sick Of It All is een behoorlijk standaard nummer, maar toch best leuk. Er hadden naar mijn mening wel iets minder vocals in gemogen, maar dat neem ik maar voor lief. De melodie is vrij vrolijk en klinkt ook best goed.

Poop is over het algemeen wat origineler maar die melodie is wel even wennen. De eerste paar keren dat ik het nummer hoorde vond ik het niet best, maar na een stuk of wat luisterbeurten klinkt het nog best leuk en redelijk origineel ook wel. De kicks zijn verder niets bijzonders. Ik had eigenlijk meer van de track verwacht, met Ruffneck als mede-producer. Maar geen slechte track, absoluut niet.

De kicks in Hate On Yourself zijn wel prima. De melodie doet me een beetje denken aan een andere Hardcorenummer waar ik zo niet op kan komen. Afin, deze track is ook prima, maar net als de rest niets bijzonders.

Hope Dissolves is de hardste track. Vocals uit een metalnummer geloof ik aan de stemmen en teksten te horen. Dat vind ik ook gelijk het sterkste punt in de track. Op zich wel een leuk nummer maar ik vond hem vrij snel saai worden. Wel energiek en de kicks vind ik ook best goed voor mainstream Hardcore, maar de rest is allemaal wat flauwtjes.

Allemaal redelijke tracks, maar jammer genoeg niets wat ik echt goed vind, krappe 3.5*

avatar van Joeri_000
Klopt. Hope Dissolves bevat een aantal screams van Lamb Of God's Walk With Me In Hell. Even offtopic: gruwelijke band ..

En Sick Of It All is met de teksten van Flyleaf's I;m So Sick.

avatar van Ralph 1983
Nosferatu is altijd wel een erg goede hardcore producer geweest en ook deze release is erg goed van hem.

Sick Of It All is erg goed, de teksten van Flyleaf is erg goed gebruikt in dit nummer, de kick is ook erg goed en verder zit de opbouw goed in elkaar.

Poop is wel grappig, origineel is het wel maar verder ook niet heel bijzonder. Het mist wel wat naar mijn idee. Dit nummer doet me een beetje aan Cameltoe en Beaver Cleaver denken, volgens mij de eerste 2 nummers die ook onder de noemer clowncore vallen.

Hate On Yourself is erg sterk, ook al is het een beetje standaard. De kick heeft wat weg van Lack Of Existence, die overigens wel goed is. De rap samples van Dr. Dre zijn goed gebruikt, het heeft een erg mooie break.

Hope Disolves is ook wel lekker, die snelheid in dat nummer is erg goed en als afsluiter wel ideaal.

Al vind ik de meeste mainstream hardcore nummers de laatste tijd erg gelikt, alles wordt de laatste tijd zo schoontjes afgemixt, waardoor het de rauwheid mist en de ware dynamiek gaat een beetje weg.

Ik geef het 4 sterren.

avatar van Joeri_000
halfje erbij en gekocht , had gewoon wat meer luisterbeurten nodig !!

avatar van Joeri_000
En nog maar een halfje erbij !!!