Loverboy - Lovin' Every Minute of It (1985)

Canada
Label: Columbia

1. Lovin' Every Minute of It (3:33)
  2. Steal the Thunder (4:10)
  3. Friday Night (3:33)
  4. This Could Be the Night (4:59)
  5. Too Much Too Soon (4:08)
  6. Lead a Double Life (4:22)
  7. Dangerous (3:33)
  8. Destination Heartbreak (4:46)
  9. Bullet in the Chamber (5:13)
avatar van vielip
Deze is ietsje minder vind ik. Niet dat het ergens echt slecht wordt maar ze hanteren hier iets te vaak de 'rare geluidjes' aanpak naar mijn idee. Sowieso klinkt het hele album wat overgeproduceerd. Toch zijn songs als Steal the thunder, Lovin' every minute, Lead a double life, Dangerous en Bullet in the chamber te gek! De mooie ballad This could be the night mag er ook zijn trouwens.

avatar van BlauweVla
Mij stoort de mix me een beetje, niet zo open als de eerste werken, misschien was dat ouderwets tegen deze tijd? En volgens mij een drumcomputer die ik hoor, en die klinkt niet mooi, anders had ik het niet erg gevonden Ik weet wel dat andere bands midden jaren '80 ook ongeveer zo klonken, met dat dicht gesmeerde gitaarwerk.
Dit album is ook goed, heeft twee echte power ballads en de rest is typisch Loverboy. De echte pomprock stamper "Dangerous" is ook meegeschreven door Bryan Adams.

avatar van vielip
Dat van die drumcomputer kon best eens waar zijn nu je het zegt. Zoals ik hierboven al aangaf klinkt mij het album wat al te geproduceerd. Dat kan best komen door een drumcomputer.

avatar van B.Robertson
De vorige eigenaar liet een haast smetteloos gaaf exemplaar achter in de tweedehandsplatenbakken. Om 'Lead a Double Life' heb ik 'em meegenomen. De A-kant valt me tegen, het werkt niet aanstekelijk op mij. Pas bij het derde nummer slaat bij mij de vonk over en ook 'This Could Be the Night' mag er zijn, maar het nummer daarna vind ik weer weinig aan. Kant B opent voortreffelijk met 'Lead a Double Life''. Verder springt voor mij de ballad 'Destination Heartbreak' eruit maar van het laatste nummer vind ik het refrein weer niet zo geweldig. Productie stoort mij hier niet, vind het wel lekker dat het zo dichtgesmeerd wordt. Songmateriaal blijft naar beleving achter bij die andere LP die ik van ze heb: 'Get Lucky'.

avatar van BlauweVla
"Steal the Thunder" is toch wel een aardige track op kant A? De ballad en openingstrack vind ik ook wel relaxt, apart om een rockalbum te openen met zo'n mid tempo track.
Over "Get Lucky"; die heeft mooie uitschieters maar het debuut vind ik helemaal top.

avatar van Edwynn
This Could Be The Night is wel een mooie zwoele ballade. Heel fout vast maar wel mooi fout. Over het algemeen vind ik deze ook minder sterk dan de voorgaande albums. Vooral de uptempotracks glijden wat anoniem langs de gehoorgangen.