The Beach Boys - Endless Harmony (1998)

Label: Capitol

1. Soulful Old Man Sunshine [Writing Session Excerpt] (0:44)
  2. Soulful Old Man Sunshine (3:28)
  3. Radio Concert Promo 1 (0:15)
  4. Medley [Live] (3:31)
  5. Surfer Girl [Binaural Version] (2:29)
  6. Help Me, Rhonda [Alternate Single Version] (2:52)
  7. Kiss Me, Baby [Stereo Remix] (2:46)
  8. California Girls [Stereo Remix] (2:45)
  9. Good Vibrations [Live Rehearsal] (3:43)
  10. Heroes and Villains [Demo] (2:25)
  11. Heroes and Villains [Live] (3:41)
  12. God Only Knows [Live Rehearsal] (2:46)
  13. Radio Concert Promo 2 (0:15)
  14. Darlin' [Live] (2:17)
  15. Wonderful - Don't Worry, Bill [Live] (5:54)
  16. Do It Again [Rough Early Version] (2:32)
  17. Break Away [Demo] (2:41)
  18. Sail Plane Song (2:13)
  19. Loop de Loop (Flip Flop Flyin' in an Aeroplane) (2:59)
  20. Barbara (3:00)
  21. 'Til I Die [Alternate Mix] (4:59)
  22. Long Promised Road [Live] (4:18)
  23. All Alone (3:40)
  24. Brian's Back (4:09)
  25. Endless Harmony (3:09)
Heel leuk album van de Beach Boys. Normaal zijn soundtracks niet mijn favoriet, maar op deze staan hele leuke alternate outtake's, demoversies en livenummers. Om er zo maar een paar te noemen.Good Vibrations, God Only Knows, Break Away', Darlin', Dio It Again en Dennis Wilsons erg ontroerende liefdesnummer Barbara. Mooi album! Zeker voor BeachBoyfans.

Als de zomer in deaantocht is kom ik altijd bij de Beach Boys terecht. Niet dat mijn surfplank uit het vet moet gaan halen, maar de muziek van de "Boys". Deze cd met allerlei demo's, outtakes, rare & previous versies en zelfs gesproken woorden door Dennis, is een Must voor de fans en eigenlijk ook voor niet Beach Boysfans. Niet op de surfplank maar met de zon in je hoofd!!!! O ja, God Only Knows, Live Prachtig!!!

avatar van Poles Apart
"Soundtrack" bij een (uitstekende!) documentaire over de band die voor de echte fans onmisbaar is vanwege een aantal juweeltjes die alleen hierop te vinden zijn, Dennis Wilson's "Barbara" en "All Alone", het uitstekende "Soulful Old Man Sunshine" uit 1969 dat vreemd genoeg nooit op een officieel album verscheen, Brian Wilson's ruwe piano demo voor "Heroes And Villains" (die flarden van het "Smile"-nummer "Barnyard" bevat), Al Jardine's speelse "Loop de Loop [Flip Flop Flyin' in an Aeroplane]" en de (verlengde) alternatieve mix van een van Brian's beste nummers, "'Til I Die" (het origineel staat op "Surf's Up").