Blood Ceremony - Living with the Ancients (2011)

Canada
Metal / Rock
Label: Rise Above

1. The Great God Pan (7:30)
  2. Coven Tree (4:47)
  3. The Hermit (2:34)
  4. My Demon Brother (4:48)
  5. Morning of the Magicians (6:58)
  6. Oliver Haddo (8:12)
  7. Night of Augury (6:04)
  8. The Witch's Dance (0:40)
  9. Daughter of the Sun (10:10)
avatar van essence
Best wel te pruimen bij momenten deze plaat. Maar willen ze alstublieft die fluit achterwege laten. Ik kan er niets aan doen maar bij het horen van zo'n lieftallige fluit krijg ik visioenen van naakte, rondhuppelende hippies met bloemen in het haar, bomen knuffelend terwijl ze ook nog eens een macrobiotisch potje koken die ze dan bij maanlicht aan de god van de liefde offeren.
Brrr, shivers down my spine.
En nochthans is deze doomy rock imo niet gediend met dit soort associaties. Vooral als weet dat het hier inhoudelijk zeker niet allemaal peis en vree is. Tekstueel gaat het wel heel dikwijls over black magic, Germaanse mythologie e.d. en misschien daarom die fluit.
Enfin, bij momenten goed tot heel genietbaar. Maar die fucking fluit doet ze de das om.

avatar van laboomzaa
Ik kan die fluit wel hebben!! Maar ik snap wat je bedoeld, het is wat te lief!! Toch is dit een lekker zomers plaatje..LOL!

avatar van Chimpz
"Die fucking fluit" is juist waarom ze zo goed zijn, nog veel meer hier dan op hun eerste album. Haal de fluit/orgel weg en het valt plots op dat de riffs helemaal niet zo interessant zijn en de structuur van de nummers nooit echt verrassend wordt. Maar fluit en orgel zijn zo'n enorme toevoeging aan hun sound dat dat allemaal vergeten wordt. In dit album nog meer dan de vorige omdat de fluit hier beter binnen de nummers geschreven wordt.

avatar van essence
! Flauwe woordspeling alarm ! :
Daar trek ik mij allemaal geen fluit van aan.

avatar van cornucopia
Ik was en ben nog steeds geen fan van de fucking fluit. Buiten de fucking fluit om vind ik 't redelijk klinken... Al is de nieuwe Graveyard veeeel vetter...

avatar van trebremmit
Die fluit is inderdaad verschrikkelijk, verder is dit ook niet echt een enorme vooruitgang ten opzichte van hun vorige album, beetje meer van hetzelfde. Alhoewel de laatste paar nummers wel erg goed zijn.

avatar van trebremmit
Deze is toch wel een stuk beter dan ik dacht, vandaag weer eens opgezet en dit is gewoon een erg lekker plaatje. Wel een beetje vergelijkbaar met Jex Thoth.

In mei komt er een nieuw album.

avatar van RuudC
De dwarsfluitpartijen geven de muziek veel meer diepte en daarmee klinkt het veel authentieker.