menu

Conquering Animal Sound - Kammerspiel (2011)

mijn stem
3,38 (4)
4 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop / Electronic
Label: Gizeh

  1. Maschine (3:59)
  2. Wasp (3:49)
  3. Wildthings (2:59)
  4. Flinch (3:25)
  5. Cheer (0:45)
  6. Bear (5:15)
  7. Crawl (3:57)
  8. Tracer (4:03)
  9. Neanderthal (2:44)
  10. Giant (3:41)
  11. Ira (4:25)
totale tijdsduur: 39:02
zoeken in:
4,0
Sympathiek duo dat ook live zeer de moeite waard is (gezien op de Affaire). Op de officiële website staan een paar leuke filmpjes en ze beschrijven zichzelf als volgt:

Conquering Animal Sound is Anneke Kampman and James Scott, residents of Glasgow City, UK. We met at University, and have been playing together since November 2008. Beginning with two loop pedals, a harp, a toy keyboard and some microphones, we’ve let our sound and ideas grow with various instruments, hardwares, softwares, and just whatever comes to hand. Many people have been really good to us, lots of people have asked us to play shows, and some of them have even been far away.

4* met als positieve uitschieters Bear en Gaint

avatar van UrbainAlpain
2,5
Ik heb ze vorige week life gezien en dat viel me vreselijk tegen. Het Schotse elektronicaduo (James Scott en Anneke Kampman) had duidelijk z’n dag niet. Aan het weer zal het niet gelegen hebben, want waar wij hier af en toe een bui moeten trotseren, regent het in hun thuishaven Glasgow permanent.

Ze hadden een klanktapijt opgerold en in hun laptop gestopt, maar dat tapijt bleek verre van af. James Scott stak ter plekke allerhande nieuwe instrumentale loops en klanken in de Apple en Anneke Kampman voegde daar onbestemde vocale uithalen aan toe. Het kan een eerbetoon aan Steve Jobs zijn geweest, maar beiden stonden meer dan eens gezamenlijk danig geconcentreerd over hun Apple gebogen dat ze blijkbaar gladweg vergaten dat er toeschouwers in de zaal aanwezig waren. ’t Klanktapijt werd dan wel alsmaar breder, maar ik bleef dezelfde monotonie ervaren.

Op de momenten dat Anneke Kampman knopsgewijs niets te prutsen had, keek zij wel eens het publiek in, maar van echt contact was eigenlijk nooit sprake. Kampman heeft nochtans een mooie stem met een timbre dat me soms aan Björk deed denken. Maar die stem kwam nooit helemaal tot z’n recht omdat de laptop hard z’n best deed om wasmachine, droogkast, staafmixer en grasmachine tegelijk te zijn. ’t Klinkt misschien wat overdreven, maar u begrijpt ongetwijfeld wat ik bedoel.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:07 uur

geplaatst: vandaag om 11:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.