Cassiano - Apresentamos Nosso Cassiano (1973)

Braziliƫ

8. Calcada
  9. Cinzas
  10. Cedo Ou Tarde
Mb.
Cassiano bracht de Soul naar Brazilië - en via moderne techniek naar mijn huiskamer. Mijn broer liep nieuwsgierig de kamer binnen en het duurde niet lang of de opmerking was gemaakt: "Wat zingt hij vals, zeg!" En ja, het valt niet te ontkennen dat Cassiano er vaak naast zit. Daarbij komt ook nog eens dat ik geen woord Portugees versta. En toch. Apresentamos Nosso Cassiano is een geweldige plaat. Het is dan zo dat ik er niks van versta, maar ik heb wel het idee dat ik het versta. Volgt u het nog? Het gaat hier om de essentie van Soulmuziek - nee, ik pak hem nog breder, het gaat hier om de essentie van muziek. Dat onvermogen om de taal te begrijpen laat juist ruimte over voor de ultieme interpretatie. Stiekem heeft het iets bevrijdends. Gissen, gissen en nog eens gissen. Maar ook invullen! Cassiano zingt over liefde in al zijn facetten. Voor de vrouw; voor de familie; voor de natie. Met een brede glimlach op het gezicht en een gitaar in de hand. Voor eenieder die het wilt horen. Ik mag er in ieder geval graag naar luisteren. Apresentamos Nosso Cassiano is een absolute aanrader voor de muzikale avonturier.