Toch maar eens een review voor typen, dit pareltje.
Het duo had al eerder op DNA Tracks wat werk laten horen, maar dat was ten opzichte van deze EP heel wat minder experimenteel. Helemaal niet zo gek, want dit label staat
juist voor vernieuwende Hardcore, terwijl DNA Tracks eigenlijk gewoon een iets rauwer mainstreamlabel is, dat nog redelijk keurig tussen de lijntjes tekent.
Ik ben erg te spreken over deze vernieuwende sound van deze Haagse heren. Hoewel ik van 'Fire Still Burning' wel het idee heb dat hij iets ouder is, vanwege de vrij simpele baslijn en weinig originele elementen, is de rest bijzonder fris te noemen.
'Inner Strength', de titeltrack heeft een niet zo'n gangbare opbouw, is heerlijk traag en bevat vreemde angstwekkende sounds; een heel stuk beter dan zijn voorganger.
Het niveau wordt voortgezet bij 'The Speakerfuck Called Life', welke wel wat minder loom is, maar zoals Joeri al zei enorm sterk is wat betreft sfeer. Die subtiele piepjes, de bewerkte vrouwelijke stem en later een geweldige melodie die eerder emotioneel dan vrolijk is.
Ook voor mij de uitschieter, maar 'Deadly Romance' is zeker niet veel minder geslaagd. Ook hier weer fantastische geluidjes en het tempo is weer wat verder omlaag geschroefd.
Het wachten is op de volgende EP, die ook wel binnenkort zal worden aangekondigd heb ik begrepen van ze. Ik kijk er naar uit.
4.5*