The Skull Defekts - Peer Amid (2011)

Zweden
Label: Thrill Jockey

1. Peer Amid (9:09)
  2. No More Always (4:08)
  3. Gospel of the Skull (4:50)
  4. The Silver River (2:20)
  5. In Majestic Drag (8:26)
  6. Fragrant Nimbus (6:41)
  7. What Knives, What Birds (6:27)
  8. Join the True (5:39)
avatar van Don Cappuccino
Net de eerste 4 nummers via de Luisterpaal gehoord en dat klinkt erg goed! Vooral die opener, eerst 8 minuten enorm inhouden om daarna in een enorme uitbarsting te gaan! Heerlijk smerig. Deze kan wel eens hoog gaan eindigen in mijn jaarlijstje.

avatar van itchy
één van de betere platen van dit jaar tot nu toe. Skull Defekts zijn nu aangevuld met zanger Daniel Higgs van het geweldige Lungfish. Higgs (muzikant, dichter, beeldend kunstenaar) luistert net als bij Lungfish (een soort rituele post-hardcore) de muziek op met lange mantra's.
De nummers stampen daardoor lekker monotoon door, maar zijn tegelijk verassend licht en poppy. Denk aan een toegankelijker versie van Shit and Shine.

avatar van Vivemaker
itchy schreef:

Zeker.

avatar van Mr. B
Experimenteel en toch toegankelijk, voor mij op dit moment de ontdekking van 2011!

paranoidandroid
stoner (?) riffs, tribale drums en af en toe wat merzbowachtige flarden noise. op het eerste gehoor wat energieker en afwisselender dan het vorige album. hoor ook wel wat shellac en sonic youth erin.

paranoidandroid
fragrant nimbus, wat een geweldig opzwepend nummer. had zo op Goo kunnen staan.