The Megaphonic Thrift - Decay Decoy (2011)

Noorwegen
Label: Club AC30

1. The Undertow (3:54)
  2. Talks Like a Weed King (3:21)
  3. Neues (4:40)
  4. Sister Joan (4:43)
  5. Candy Sin (5:56)
  6. You Saw the Silver Line (5:32)
  7. Dragon Vs Dust (4:52)
  8. Mad Mary (4:39)
  9. Queen of Noise (5:38)
avatar van bonothecat
Dit is een band die ik begin 2010 tegen ben gekomen op het Eurosonic festival in Groningen. Tot nu toe hadden ze alleen wat losse nummers uit, nu eindelijk een cd. En gelukkig ben ik ze niet uit het oog verloren. Ze leveren met dit Decay Decoy een prachtige cd af.

avatar van essence
Ik hoor hier een hoog Sonic youth gehalte in, vooral de gitaarmelodieën en de zanglijnen roepen die herkenning op.
Ik kan dit geen slechte plaat noemen, maar er is ook niets dat blijft plakken.

avatar van Oldfart
Dit bandje via de Alternatieve 152 voor het eerst gehoord.
Organisator Frank maakte me er op attent.
Er zouden, zei Frank, volgens Oor Wipers connecties zijn.

Dus de kritische luistermodus aan.
Conclusie: Niet alle nummers even overtuigend.
Maar moet het wellicht nog wat meer beluisteren.
Talks Like a Weed King, het nummer dat in de lijst genomineerd was, blijft nog het meest 'hangen' .

Jonge Noorse gasten die hun oor duidelijk te luisteren hebben gelegd bij inderdaad Sonic Youth, maar ook Dinosaur Jr. en toch ook Wipers.
De zang van de gitarist en de bassiste, die 'samen op zingen' en de melodielijnen doen aan SY denken, veel riffs aan Wipers en Dinosaur. De baslijn die met de 'eerste' gitaar de melodielijn neerzet of volledig overneemt; een Wipers stijlicoon.
Voorwaar slechtere invloeden denkbaar, maar misschien dat op een tweede album de composities wat meer uitgewerkt, volwassener en meer eigen gaan worden.

Oordeel: Sympathiek; vooralsnog een 3,5.