Rise Against - Endgame (2011)

Punk
Label: Geffen

1. Architects (3:42)
  2. Help Is on the Way (3:57)
  3. Make It Stop (September's Children) (3:55)
  4. Disparity by Design (3:49)
  5. Satellite (3:59)
  6. Midnight Hands (4:18)
  7. Survivor Guilt (4:00)
  8. Broken Mirrors (3:55)
  9. Wait for Me (3:40)
  10. A Gentlemen's Coup (3:46)
  11. This Is Letting Go (3:41)
  12. Endgame (3:24)
  13. Lanterns * (3:49)
  14. The Good Left Undone [Live] * (3:02)
avatar van AOVV
Deze plaat haalt het niet bij vorig werk, zoals 'Siren Song of the Counter Culture. De teksten zijn wel weer goed, maar muzikaal klinkt het duffer, inspiratieloos haast. Een herhalingsoefening, maar dan veel minder goed dan het origineel. Het woord 'slecht' wil ik niet in de mond nemen, want het blijft Rise Against, en dat is toch nog altijd één van de betere bands in dit genre. Maar een lichte teleurstelling is dit wel.

3 sterren

PriestMaiden
Ik heb deze en Appeal to Reason en vind deze de sterkste. Goeie punkrock, Help is on the Way knalt regelmatig in mijn auto.

This Is letting Go is echt het beste nuumer van de plaat die moet iedereen gewoon eens checken!

avatar van metalforever78
Veel luisterbeurtjes later heb ik toch nog een goed gevoel overgehouden aan dit album.

Vooral het verhaal die als een rode draad door dit album loopt, vind ik toch wel interessant, verder mis ik toch nog wel de punk roots zoals die op ssotcc te horen waren.

opgewaardeerd naar 3 sterretjs

avatar van Gloeilamp
Rise Against - Endgame

Ik leerde Rise Against pas bij dit album kennen, en deze band is me erg goed bevallen.

De nummers weten al vanaf de eerste luisterbeurt te beklijven en gaan na verloop van tijd niet vervelen. De teksten gaan van natuurrampen (Help is on the Way) tot homohaat (Make it Stop). Er wordt uitstekend gemusiceerd, en vooral live is dat erg goed te horen. De teksten vind ik nog altijd het sterkste punt aan Endgame.

Favoriete nummers zijn: Satellite, Midnight Hands en Help is on the Way. Slechte nummers zijn eigenlijk niet te bekennen.

avatar van steve harris
verhoogd naar het volle pond wat een heerlijk album, ik vind het beter dan de eerste albums, meer melodie, in combinatie met afwisseling....... topplaat !!

avatar van steve harris
steve harris schreef:
de 2e is ook top op een andere manier weer een topalbum vooral de snelheid en energie die eraf spat.