Het heeft me z'n tijd geduurd. "Not So Distant Drums" heb ik hier al een tijd liggen, en dat Bollywood gedoe ... nmjah

. Maar op een EP als deze, het werkt gewoon. Als single track dus een hoop ander electronisch gedoe klonk het vervelend, hier klinkt het zeer fris en opzwepend.
Toch blijft "Not So Distant Drums" geen perfect nummer. Voornamelijk het begint zeurt wat, maar wanneer het echte geblaat begint is het effect geweldig. Vette breaks en geratel erachter, resultaat, een erg lekker nummer. "No Wisdom" is een pak beter, geniaal zelfs. Doet me denken aan moderne mellow of zo. Voice sample om je mond bij af te likken, zeer chill, warm en aardig geratel. Hier en daar wat ruwere stukjes, maar altijd terugkerend naar dat lieflijke sfeertje. Helemaal geweldige track, die mag in ieder geval binnekort in m'n wagen. En ook "Not Here" is een hoogvlieger. Erg lekkere ritmes, prachtige voice samples en een subtiele maar sublieme melodie op de achtergrond. Het klinkt echt allemaal geweldig.
Kant B is weggelegd voor de mixjes. Mad E.P. bijt de spits af, na z'n album zeker iets waar ik naar uitkijk. Iets rustiger geratel, goeie track ook maar toch iets meer van verwacht. Beukt wel lekker, zeker in het midden, maar mannelijke zang hoeft toch niet zo. Beetje hetzelfde verhaal met de Larvae Rmx. Zeer aardig werk, kwalitatief zeker in orde, maar niet zo geweldig als de A-kant. En ook de Line47 Rmx kan niet op tegen het origineel Enduser geratel. De B kant brengt drie leuke mixen, maar geen enkele die het origineel verbetert.
Daarom ook van mij 4*. Kant A verdient een dikke 4.5*, de B-kant een kleine 4*. Maar ik ga er niet om jammeren. Snel "No Wisdom" weer opzetten en volop genieten. Ad Noiseam bewijst nogmaals z'n kwaliteiten.