Apocrypha - The Forgotten Scroll (1987)

Label: Shrapnel

1. Penance (Keep the Faith) (4:12)
  2. Lost Children of Hope (3:32)
  3. Holy Wars (Only Lock the Doors) (3:57)
  4. Fall of the Crest (4:40)
  5. Tablet of Destiny (3:15)
  6. Look to the Sun (3:53)
  7. Riding in the Night (3:59)
  8. Distorted Reflections (3:32)
  9. Broken Dream (4:11)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Stevige Power Metal debuutalbum van een viertal uit Las Vegas, US of A. Laat ik de line-up ook maar meegeven: Steve Plocica (zang), Al Rumley (bass), Mike Poe (drums) en Tony Fredianelli (gitaar en keyboards). Deze laatste moet een belletje doen rinkelen.

Het was al geleden van 31 oktober 2011 dat ik dit album had afgespeeld. Deze morgen had ik al na een minuut door dat dit een Shrapnel productie is van eigenaar Mike Varney, de axeshredder(s) met hun uit duizenden herkenbare gitaarcapriolen, de stoere matige zanger als noodzakelijk kwaad en die donderende drums. Ik moet wel zeggen dat dit verre van slecht is, de nummers zijn overwegend uptempo en zitten goed in elkaar, de gitaarsolo’s hebben hun plaats in de nummers en zijn mooi opgebouwd, de ritmesectie doet zijn werk, enkel de zang kan een beetje vermoeiend werken. Fall of the Crest hapert toch aan alle kanten voor mij. Op Tablet of Destiny houdt hij mooi halverwege het album even zijn klep. Broken Dream is het rustigste nummer hierop.

Nog een slechte karaktertrek van mij: ik heb dikwijls de neiging om standaarden op te roepen en daarmee te vergelijken. Bij mij is Digital Dictator van Vicious Rumors een standaard in Power Metal, schitterend album, daarom ook een kanttekening bij de zang op dit album want een Carl Albert (RIP) van Vicious Rumors zou dit albums een aantal niveaus omhoog duwen.