Cate Bros. - Cate Bros. (1975)

Country
Label: Asylum

1. Time for Us (3:51)
  2. Union Man (4:48)
  3. Standin' on a Mountain Top (4:16)
  4. Always Waiting (3:11)
  5. When Love Comes (3:53)
  6. I Just Wanna Sing (4:46)
  7. Can't Change My Heart (2:48)
  8. Easy Way Out (3:53)
  9. Lady Luck (3:53)
  10. Livin' on Dreams (3:43)
avatar van Madjack71
De naam Cate Bros. zij mij niets toen ik deze plaat bij een collectie erbij zag zitten. Dag in 1ste instantie aan een vrouwelijke country artieste o.i.d. Blijkt het om 2 broers te gaan met Cate als achternaam...dus vandaar ook de Bros. met een puntje.
Hun muziek ligt in het straatje van mainstream american rock met folk invloeden. Denk daarbij aan bands als America/Doobie Brothers. Plaat stamt al uit 1975 dus beider broers hebben hun weelderige haardos, die op de achterzijde te zien is, moeten inruilen voor een teruggetrokken grijs gebied. Het klinkt allemaal best in orde en zelfs Levon Helm speelt een drumpartijdje mee. Echt vlammen wil het niet en ook staan er niet direct nummers op die er met kop en schouders erboven uit steken. Kant A heeft wat mij betreft daarin nog het beste te bieden.