Thursday - No Devolución (2011)

Label: Epitaph

1. Fast to the End (3:21)
  2. No Answers (4:53)
  3. A Darker Forest (3:40)
  4. Sparks Against the Sun (4:47)
  5. Open Quotes (2:55)
  6. Past and Future Ruins (4:15)
  7. Magnets Caught in a Metal Heart (3:42)
  8. Empty Glass (4:59)
  9. A Gun in the First Act (5:02)
  10. Millimeter (2:48)
  11. Turnpike Divides (4:54)
  12. Stay True (7:53)
avatar van Sammy
Ik ben benieuwd! Op HEAR MUSIC: Thursday Reveal Edgy New Album | SPIN.com is het nummer Magnets Caught in a Metal Heart te beluisteren. Thursday gooit het over een andere boeg. Wat mij betreft één van de weinige bands die zichzelf telkens blijft vernieuwen (op een positieve manier).

sxesven
Leuk trackje Hoor dit liever dan de sound die ze op de split met Envy uitprobeerden; dit past ze toch een stuk beter.

avatar van Sammy
Zware, aparte kost, deze nieuwe van Thursday.
Gelukkig beheersen de mannen de kunst van het experimenteren zonder de plank mis te slaan! Ook hier vliegen de vreemde effecten, nieuwe instrumenten en gelaagde composities je om de oren. Het knappe is dat de plaat één sfeer uitademt, zonder dat het ruikt naar onnodige moeilijkdoenerij. Het kan zomaar eens zijn dat Thursday met deze plaat een heel nieuw en breder publiek aan zal spreken.

De verrassing van het jaar tot nu toe!

avatar van Don Cappuccino
Deze week is qua muziek voor mij echt super. De nieuwe van BTBAM en de Foo Fighters natuurlijk. Deze band kende ik nog niet en ik zag dat het album hoge beoordelingen kreeg.

Een ding: De productie is echt heel irritant. Die galm verpest het compleet en daardoor wordt het af en toe een enorme brei naar mijn mening. De nummers blijven ook compleet niet hangen en er zijn 2 uitschieters: Empty Glass en Stay True. Hier zingt de zanger ook anders en is er niet zo´n irritante galm.

Wel mooi artwork trouwens maar daar houdt het eigenlijk wel op. Zonder die galm zou ik het misschien beter te pruimen vinden. Nu zijn het 2 sterren voor Thursday.

avatar van WesleyX16
Helemaal niet erg, deze koerswijziging. Staan een aantal hele mooie nummers op. Moest er wel even aan wennen. Maar als je dit album een aantal keer draait, dan ga je hem vanzelf waarderen. En gelukkig staan er toch nog een aantal stevige tracks op, zodat het album niet doodbloedt.

Kort gezegd een prima groeialbum...

avatar van coldwarkids
Don Cappuccino schreef:

De meesters van de post-hardcore. Hun waren zowat de eerste band die dat uitgevonden heeft. Weer wat geleerd

avatar van Don Cappuccino
Dat bericht van 2,5 jaar geleden zorgt nu echt voor plaatsvervangende schaamte, zo slecht! Ik heb nu meer affiniteit met post-hardcore, dus deze plaat gaat in de herkansing.