Johnny Cash - The Last Gunfighter Ballad (1976)

Country
Label: Columbia

1. I Will Dance with You (3:34)
  2. The Last Gunfighter Ballad (2:45)
  3. Far Side Banks of Jordan (2:40)
  4. Ridin' on the Cotton Belt (3:24)
  5. Give It Away (2:54)
  6. You're So Close to Me (2:51)
  7. City Jail (3:08)
  8. Cindy, I Love You (2:07)
  9. Ballad of Barbara (3:45)
  10. That Silver Haired Daddy of Mine (2:47)
avatar van spinout
Geproduceerd door Cash, Charlie Bragg & Don Davis. Deze plaat heeft eigenlijk nog steeds het typische jaren 50 Cash geluid, alleen aangepast aan de tijd. De helft van de nummers zijn geschreven door Johnny zelf. Op het laatste nummer doet z'n broer Tommy mee. Een aardige Cash plaat.

avatar van AbleMable
Net als zijn voorganger best weer een alleraardigst album van Johnny Cash. The Tennessee Three zijn ook weer aanwezig en gelukkig ook behoorlijk hoorbaar en maken het weer tot een herkenbaar ouderwetse Cash plaat. Cash originals worden afgewisseld met covers van o.a. Guy Clark (de titelsong), Tom T. Hall (Give It Away) Mac Davis ( You're So Close To Me, met een a la Waylon Jennings phasereffect op de gitaar) en Gene Autry (The Silver Haired Daddy Of Mine, waarop ook zijn broer Tommy Cash een moppie meezingt). Het niveau zakt nergens is maar kent ook geen echte uitschieters. Gewoon een fijn Cash album, niks meer maar ook niks minder.

avatar van AOVV
Van hetzelfde niveau als voorganger One Piece at a Time, dit plaatje. De albumcover geeft een gezicht aan het personage uit de titeltrack (bekend van Guy Clark, van wie Cash meer dan eens een song coverde), Far Side Banks of Jordan is een mooi duet tussen Johnny Cash en June Carter. De track was aanvankelijk bedoeld voor een nooit uitgebracht gospelalbum in 1975.

City Jail speelde Johnny Cash voor 't eerst in de gevangenis van Österåker, en werd voor dit album in de studio opgenomen. Het album wordt afgesloten met het mooie That Silver Haired Daddy of Mine, waarop we ook Johnny's broer Tommy horen zingen.

3,5 sterren