Lil' B - Angels Exodus (2011)

Label: Amalgam

1. Exhibit 6 (4:02)
  2. Life's Zombies (3:20)
  3. All My Life [Remix] (3:56)
  4. Bay Area Music (2:45)
  5. Motivation (3:40)
  6. Cold War (Part 2) (1:53)
  7. Vampires (2:36)
  8. More Silence More Coffins (3:00)
  9. Connect the Dots (1:52)
  10. 1 Time (3:13)
  11. The Growth * (4:02)
  12. Frankie Silver * (2:28)
avatar van sydbarrett
wow Lil B, speciale rapper... aan de ene kant de platte swagga nugga soulja boy, maar aan de andere kant ook gewoon soms hele zieke beats, en wat serieuze teksten dan : "suck my dick bitch, swag"... Elk albumpje is ook weer wat anders, deze is misschien iets meer gericht op soul... vorige was meer ambient gericht. Wel een artiest die ik kan waarderen.

avatar van Rhythm & Poetry
Deze plaat viel me helemaal niet tegen. Aardige producties, vermakelijke raps. Nadeel: het wordt nergens echt bijzonder waardoor dit album nu ook weer niet direct bijblijft.

Harco
Lil' B's serieuzere werk kan ik wel waarderen, in tegenstelling tot rotzooi als Wonton Soup en zijn nieuwe video Charlie Sheen. Dit is het consistentste werk dat ik ken van Lil' B. Die zang op de remix van All My Life is echter wel heel erg hinderlijk.

Grappig dat 'ie nog even shoutouts doet naar o.a. MF DOOM en "real hip-hop" op The Growth.

toris
Wat is er met jullie aan de hand? Dit klinkt toch verschrikkelijk?!

Harco
Nee hoor; Lil' B die ondersteund wordt door dit soort beats, is prima om aan te horen.

toris
Ik vind zijn stem en flow zo verschrikkelijk dat het niet eens meer uitmaakt wat voor beat er onder zit. Er zitten een paar aardige beats tussen, maar die worden door Lil' B totaal verpest.

avatar van sydbarrett
nee hoor

avatar van Dwejkk_
Resident Evil, loading up my handgun, for all these dead zombies

Harco
Ik mag maar twee favoriete tracks aanvinken, dus ik zit inderdaad te twijfelen tussen Motivation, The Growth en Life's Zombies. Op dit moment moet die laatste het ontgelden.

avatar van MAS
MAS
Opvallend dat Lil B geen featurings heeft op zijn albums/tapes. Of zijn die er op MuMe gewoon niet bijgezet?

Harco
Nope, er zijn geen featurings.

avatar van MAS
MAS
Hmm dat is wel vreemd. Dat komt bijna niet meer voor tegenwoordig. Ik vind Lil B sowieso een intrigerende rapper. Hij gaat zijn nieuwe album nu I'm Gay noemen en hij zij dat hij veel respect had voor homos en de gaycommunity. Dat hoor je niet veel rappers zeggen.

Harco schreef:
Nope, er zijn geen featurings.

Oja .... .

Maar eigenlijk denk ik dat die niet klopt. Kon 't zo niet op Discogs vinden, maar het zou niet matchen met al zijn andere feature-loze tapes. Based 4 Ya Face is bijv. ook met Jean Grae, maar de albumversie niet.

Verder over de plaat. Swag all over. En Motivation is gewoon echt een killer track .

THANK YOU BASED GOD.

avatar van WEED DEMON
Ook nog even een shout out naar Clams Casino (de meneer van o.a. Motivation en Cold War). Hij heeft via zijn twitter een beat tape vrij gegeven. De instrumentals van al bestaande tracks, dus geen 'echt' instrumentaal album, maar zeer de moeite waard. Voor mensen die de beats liken, maar de playa haten .

Geïnteresseerde kunnen hem hier (legaal dus) downloaden: CLAMSCASINO.zip - mediafire.com

avatar van discipline
Zijn stem doet me soms denken aan Vordul Mega.

WEED DEMON schreef:

Oja .... .

THANK YOU BASED GOD.

De albumversie heeft inderdaad geen Jean Grae en Phonte. Er is ook een What It Feel Like met Twista, maar die staat ook niet op Illusions of Grandeur. Wat je probeert te zeggen met "ik denk dat die niet klopt" begrijp ik dan ook niet helemaal?

-knip-

Bedoelde Red Flame .

Harco
Ik heb I Killed Hip-Hop eens beluisterd, maar het enige wat Cormega doet, is praten. Niet feature-waardig in mijn ogen; zal hem daarom weghalen.

avatar van Dwejkk_
Dwejkk_ schreef:
all these dead zombies

Life's zombies natuurlijk

avatar van Silky & Smooth
Helemaal niet zo slecht als verwacht. Ik dacht bij Lil' B meer aan een tweede Soulja Boy. Dit is veel rustiger. Ik vind hem wel wat op Curren$y lijken. Ik vind zijn spoken-word delen ook wel vet, vooral het eerste nummer. Het sterkste punt op dit album zijn de beats. Die zijn best wel sterk en zeker bijpassend. Ik weet niet wie de producer(s) is of zijn, maar die zet hier goed werk neer!

avatar van bennerd
Berichten verplaatst naar Lil\' B

avatar van Bedorvenkebab
Motivation Wat een banger zeg.

avatar van MJ_DA_MAN
Idd, die beat is bijna next level te noemen. Ik heb denk ik nog nooit zo'n muzikale switch heb gezien; van een soort Soulja Boy 2 naar serieuze teksten met dit soort volle en ook bij vlagen soulvolle beats. Ik moet zijn albums snel gaan checken; voornamelijk om de beats want ik het nog steeds geen al te bijzondere rapper.

Harco
Het is niet echt een switch hoor, MJ. Lil' B doet gewoon wat 'ie leuk vindt, volgens mij: dan maakt 'ie weer nummers als Motivation, dan weer iets als Charlie Sheen, etc. etc.

avatar van MJ_DA_MAN
Nee klopt, meer een soort van switch gezien hij begon, als ik het goed heb, met het maken van Soulja Boy-shiz, wat ie blijkbaar nog steeds maakt.

avatar van Bedorvenkebab
Wat hem uiteraard wel veel interessanter maakt als zijn collega's.
Toen ik Motivation hoorde zag ik wel gelijkenissen tussen Lil'B en Fresku-Gino Pietermaai dingen. Hoop dat ik meer van dit soort nummers tegen zal komen.