Accelarator - Can't Break Me Down E.P. (2011)

Dance
Label: Masters of Hardcore

1. Don't Stop (4:47)

met MC Nolz

2. Insolent (4:57)

met Rudeboy

3. Can't Break Me Down (6:10)
avatar van Hellblazer
Prima EP van Accelarator. Z'n stijl is intussen wel redelijk ontwikkeld en hij heeft wel een redelijk herkenbare melodieuze stijl en meestal (nagenoeg) dezelfde opbouw en synths.

Don't Stop opent wel fijn en na een reeks kick introduceert de eerste melodie zich. die me erg doet denken aan Open Your Mind, met Radiate. Ook een leuk nummer, maar dat terzijde. In de break van deze track trekt MC Nolz zijn mond open en dan begint de tweede (hoofd)melodie, die ik toch wel goed vind. Net voor de kicks doorkomen krijg je nog een vocal te horen met een opbouwend effectje erover dat ik ook goed vond klinken.

Insolent klinkt over het algemeen iets anders en dat komt door invloeden van Rudeboy (van Tomcat & Rudeboy). De melodie is hier ook weer de troef. Verder ook wel een prima break met vocals van Lil' Wayne.

De laatste en tevens de hoofdtrack is de minst goede van de release. In de break een sample van Bruno Mars die er van mij niet zo nodig had ingehoeven, maar dat nemen we dan maar voor lief. De melodie is weer herkenbaar en ook best goed in elkaar gezet.

De kicks in alle nummers zijn redelijk standaard, alleen die van Don't Stop vond ik toch best goed.
3.5*