De Havenzangers - Kerstfeest met De Havenzangers (1978)

geen stemmen

10. We Vieren Kerstmis met Elkaar
  11. Wat Is de Winter Guur en Koud
  12. Stille Nacht, Heilige Nacht
avatar van nlkink
Een werkelijk prachtig kerstalbum van De Havenzangers, mooi sfeervol geproduceerd en smaakvol ingespeeld. Veel accordeon, waardoor de liedjes een intiem (haven)café karakter krijgen. De sonore stem van Henk Pleket is een vaste waarde, ook op dit sublieme album. Hoogtepunt is het gedragen gebrachte Stille Nacht, Heilige Nacht, maar de andere 11 tracks doen er niet veel voor onder. Op Muss I Denn steekt de groep zelfs Elvis naar de kroon, The King wint met een nipte voorsprong.
Als je Kerst met De Havenzangers hebt gehoord zal je wereld nooit meer helemaal hetzelfde zijn.

avatar van caravelle
Beste Nlkink, Was dit het verkooppraatje van Philips in 1978 om deze longplayer te promoten of ben jij ingehuurd voor een De Havenzangers revival?

avatar van nlkink
Een objectieve recensie, mijn waarde....

zaaf
Eindelijk iemand die de historische waarde van De Havenzangers enigszins op waarde weet te schatten. Het verscheiden van Henk Pleket doet zich hier nog steeds gevoelen. Hoor zijn stemacrobatiek in Kling Klokjes Kling.

avatar van Bartjeking
Inderdaad, stemacrobatiek zoals zelden vertoond is in de Benelux, maar het unieke is dat Henk Pleket tegelijkertijd niets inboet aan overtuigingskracht en geloofwaardigheid. Vaak gaat de geloofwaardigheid van een songsmid verloren als er teveel nadruk wordt gelegd op de productie. Op deze plaat gaat dat hand in hand, zo erg zelfs dat ik na het horen van "Achter Wit Bevroren Ruiten" een jas aan heb getrokken. Op 29 juli. Klasse.