Rival Sons - Rival Sons (2011)

Label: Earache

1. Get What's Coming (4:03)
  2. Torture (3:35)
  3. Radio (3:05)
  4. Sacred Tongue (3:24)
  5. Sleepwalker (5:30)
  6. Soul (6:16)
avatar van Poeha
Get What's Coming is alvast een sterk nummer.
De rest ken ik nog niet.

avatar van jassn
Ik ben er alleszins aan verslaafd. Toevallig ontdekt en hun cd en EP ligt hier alleszins de laatste dagen veel op.

EP is hier te beluisteren

avatar van Metal-D78
Doet wel heel erg denken aan Led Zeppelin.

avatar van vielip
Metal-D78 schreef:
Doet wel heel erg denken aan Led Zeppelin.

Geen enkel probleem vind ik! Ik hoor trouwens ook duidelijke invloeden van The Doors en een scheutje Deep Purple maar inderdaad LZ is de duidelijke inspiratie bron. De zanger is een beest vind ik en ook de ritmesectie mag er wezen.

avatar van vielip
Ligt nu op de draaitafel. Tsjonge wat is Torture een beest van een nummer zeg!!

avatar van rafke pafke
Hoop dat deze nog te koop is op de komende tour. Enige Rival Sons release die ik nog niet heb (record store ep's e.d. niet meegerekend).

avatar van rafke pafke
Heerlijk EP'tje, met een nog jonge Rival Sons. Dit is uitgekomen tussen hun debuut en Pressure & Time en zo klinkt het ook. Nog zeer rauw en erg schatplichtig aan Led Zeppelin, maar toch al een aantal stapjes richting een eigen smoel, zoals dat nog meer zou gebeuren vanaf Pressure & Time.

Persoonlijke favorieten hierop zijn Torture, Sleepwalker en het niet toevallige soulvolle Soul.
Eind februari zie ik ze weer, ik kijk er alvast naar uit!