Boris - Attention Please (2011)

Japan

7. Aileron
  8. Les Paul Custom '86
  9. Spoon
  10. Hand in Hand
Begin hier maar even met zeggen dat ik dit een vreemde labelmove vind. Als 1 van de 2 albums ook j-pop of electrorock achtig wordt,(ik denk deze, of er moet heel veel veranderen aan Party boy enz.) dan is het wel te begrijpen, maar vind ze niet echt bepaald op hun plaats tussen bands als The Mars Volta, Fang Island en verschillende Zach Hill projecten.

avatar van Nakur
New Album is toch een Japan only album? Als ik de tracklist zie herhalen ze hetzelfde truukje als met Smile (westerse en japanse versie). Al was de japanse versie van Smile wel velen malen beter.

ja zoiets, zie hier toch ook enkele andere titels (die niet op de japan versie) staan en waarschijnlijk zal hij wel weer anders klinken ja.

avatar van Nakur
Zowel dit album als Heavy Rocks komen 24 mei uit. Ik ken alleen nog het Japanse "new Album", maar heeft iemand die westerse (=deze) al gehoord?

24e zeg je? verbaasd me dat er nog geen gaatje is dan. Nope, ben ook benieuwd.

avatar van platedraaier
Nakur schreef:

hier
te beluisteren op de luistrerpaal.

De eerste 2 nummers zijn een behoorlijke tegenvaller voor mij. Softe j-pop. Bij het derde nummer begint het er een beetje op te lijken, maar ook dit blijkt redelijk softe j-pop te zijn. Pas bij "see you next week" komt er iets los.
En bij nummer 5 en verder begin ik zowaar licht enthousiast te worden.
Misschien is het toch een kwestie van wennen? Ik heb hem gewoon maar besteld. Ga hem vast wel waarderen.

Edit heavy rocks

Wat ik er nu van hoor, geef mij New Album maar. Sommige tracks daarvan komen hier in andere vorm terug. Het meeste is echter minder experimenteel, rechtlijniger, minder electronic. Naja, gewoon heel anders.