Chad VanGaalen - Diaper Island (2011)

Canada
Folk / Rock
Label: Flemish Eye

1. Do Not Fear (2:26)
  2. Peace on the Rise (4:27)
  3. Burning Photographs (3:15)
  4. Heavy Stones (2:44)
  5. Sara (3:10)
  6. Replace Me (4:28)
  7. Blonde Hash (4:07)
  8. Freedom for a Policeman (2:58)
  9. Can You Believe It!? (2:54)
  10. Wandering Spirits (2:45)
  11. No Panic / No Heat (4:23)
  12. Shave My Pussy (2:04)
avatar van Masimo
Da's leuk! Van Soft Airplane heb ik destijds best veel plezier gehad. Benieuwd of 'ie hiermee weer een goede plaat neer kan zetten..

avatar van OmeWillem
Het eerste nummer van dit album 'Sara' is inmiddels te downloaden via de website van het label. Valt niet tegen.

avatar van OmeWillem
Morgen het hele album even luisteren. Ben heel benieuwd

[Edit] Inmiddels het hele album geluisterd en ik hoor duidelijk de invloeden van Women terug, de Canadese band die bij Chad Vangaalen in de kelder heeft opgenomen. Het is album is erg gitaar gericht, zoals vooraf terecht werd aangegeven. Het duurt altijd een tijdje voor zijn albums zich volledig ontvouwen, maar ik ben nu minder overrompeld dan bij de eerste luisterbeurten van Soft Airplane. Misschien komt het nog.

avatar van mr.Siegal
OmeWillem schreef:

Bij mij hetzelfde. Hoewel het onmiskenbaar als Chad VanGaalen klinkt, mis ik de elektronica wel een klein beetje. Maar goed, heb er pas 1 luisterbeurt op zitten. In ieder geval een paar prachtige songs voorbij horen komen, zoals Sarah, Burning Photographs en Heavy Stones.
En nu maar 'fingers crossed' dat ie eens een keer naar ons kikkerlandje komt

avatar van Oldfart
Via de luisterpaal zojuist beluisterd. Eerste indruk: niet onaardig. Klinkt als een verzameling demo's van the Chills. Later nog maar eens draaien.

avatar van Ducoz
Klinkt toch erg goed, geeft me zin in een bergwandel vakantie

avatar van Kaaasgaaf
In mijn wekelijkse radio-rubriek 'De Keuze van Kas' op AmsterdamFM heb ik gisteren dit album besproken, beluister het hier.

Heel goed die cd ,een nummer als Blonde hash is een wereldnummer vol spanning.
In het voorprogramma gezien van Damien Jurado in Kortrijk.Klasse beide.