Leaves' Eyes - Meredead (2011)

Duitsland
Label: Napalm

1. Spirits’ Masquerade (6:31)
  2. Étaín (3:58)
  3. Velvet Heart (3:42)
  4. Kråkevisa (4:34)
  5. To France (4:37)
  6. Meredead (5:19)
  7. Sigrlinn (8:47)
  8. Mine Tåror Er Ei Grimme (2:54)
  9. Empty Horizon (4:58)
  10. Veritas (0:48)
  11. Nystev (4:39)
  12. Tell-Tale Eyes (3:58)
  13. Sorhleod * (5:03)
25.04.2011: Rest of World
27.04.2011: Japan
03.05.2011: USA, Canada

The album includes the cover version of "To France" from Mike Oldfield as well
as the Norwegian traditionals "Kråkevisa" and "Nystev.

The Limited Edition Mediabook CD incl. Bonus Track and Bonus DVD Live at The
Metal Female Voices Festival 2010 + Pendant (Celtic Cross with LE Branding)

DVD:
Live at the MFVF VIII 2010
1. Njord
2. My Destiny
3. Ragnarok
4. Elegy
5. Frøya's Theme

avatar van notsub
Leaves' Eyes heeft niet zoveel tijd nodig voor een nieuw album. Na Njord is de koers is wat verlegd. Op Njord leek de band de richting van Nightwish op te gaan met een sound die meer naar metal neigt. Hier zijn de folk invloeden met allerlei exotische instrumenten weer duidelijk prominenter aanwezig en zijn er minder grunts van de reus. Er wordt ook veel in andere talen dan engels gezongen. Ik moet zeggen dat deze stijl de band goed doet. Liv heeft nu eenmaal niet zo'n krachtige stem en dit materiaal gaat haar net wat beter af, zeker als de songs live ten gehore worden gebracht.

avatar van Metalhead99
Na hem beluisterd te hebben kan ik me alleen maar bij notsub aansluiten, deze nieuwe stijl doet de band goed. Muzikaal past het goed bij Liv Kristine's stem. Mooi album.

avatar van Rinus
Geweldig album van deze band. Eindelijk zijn ze daar waar ze wezen moeten. De grunts helemaal weg (op 1 nummer nog een heel klein beetje), en vooral veel (Finse) folkinvloeden, en de helft van de nummers ook nog eens in hun eigen taal gezongen. Heel sfeervol, veel variatie en ook nog eens, in tegenstelling tot hun vorige album, erg goed geproduceerd.

De cover van Mike Oldfield "To France"i s heel knap gedaan. Het ligt dicht bij het origineel, maar toch heel anders.

De live opnames op de bonus CD zijn ook erg goed. Vooral "Elegy "wordt meesterlijk gezongen door Liv.

avatar van Gothica
Meredead, het 2e meesterwerk van Leaves’ Eyes. Deze keer gelukkig geen vier jaar tussentijd.

Dit album is gewoon geweldig. Leaves’ Eyes had geen betere muzikale richting kunnen kiezen na Njord dan dit. Het Keltische past perfect bij de band. De metal van Njord komt ook op dit album terug, maar in een mix met folk invloeden. Meredead bevat zoveel verschillende dingen waardoor het zo’n sterk album is. Een van de hoogtepunten is natuurlijk ‘Sigrlinn’. Mijn Noors is dan wel niet zo geweldig, muzikaal is dat nummer zo fantastisch. Om maar even eerlijk te zijn: slechte nummers bespeur ik niet op Meredead. Ook de Mike Oldfield cover ‘To France’ is subliem uitgevoerd. Ik vind hem zelfs sterker dan het origineel, mede door de geweldige zang van Liv natuurlijk. Alexander is op dit album de mond gesnoerd. Pas bij ‘Sigrlinn’ komt hij een keertje voorbij, en je mist hem niet eens! Het titelnummer is ook erg uniek, vooral dat oud-Engels geeft een eigen sfeer. Voor de Leaves’ Eyes liefhebbers: dit album moet je hebben!
De productie van het album is perfect. Zoals Liv vertelde in een interview: “Meredead has a crystal clear sound.” Zo klinkt dit album ook, als een klok! Ook nog een groot compliment voor het geniale artwork trouwens, en de bonus DVD.