Milow - North and South (2011)

Belgiƫ
Label: Homerun

1. Son (3:05)
  2. She Might She Might (2:53)
  3. You and Me (In My Pocket) (3:15)
  4. Little in the Middle (3:00)
  5. Building Bridges (3:04)
  6. Never Gonna Stop (3:11)
  7. Rambo (2:32)
  8. California Rain (3:31)
  9. Move to Town (3:25)
  10. The Kingdom (4:05)
  11. KGB (4:29)
avatar van thelion
Nieuw werk van Milow in aantocht. Zijn vorige 2 albums vond ik wel interesant en van een constant nivo. Hoop dat deze net zo is.

Acoustische versie van You and Me, misschien beter te pruimen dan de albumversie?
YouTube - Milow - You and Me (In my Pocket) [acoustic audio only version]
Klinkt wel als een aardige zomerplaat!

avatar van JeroenBanthum
Wat een heerlijk album! De fijne, rustige, akoestische muziek van Milow komt op dit album helemaal tot z'n recht. Beste nummers zijn The Kingdom, Building Bridges en Move To Town. Het eerste nummer (Son) én het laatste nummer (KGB) vind ik het zwakst. Ze missen het akoestische geluid die op de rest van het album wel sterk aanwezig is. Maar toch een goede stap voorwaarts voor Milow!

De eerste twee platen van Milow vond ik echt top, en heb ze helemaal kapot gedraaid. Maar ik dacht dat hij niet nog een boeiende plaat zou kunnen maken.
Ik ben toch weer blij verrast, er zit toch een wat ander geluid aan deze plaat en hierdoor is Milow toch weer interessant. De nieuwe single 'Little in the Middle' is helemaal mijn favoriet, maar nummers zoals California Rain en Move To Town (met Martin & James, ook aan te raden trouwens) zijn ook erg fijn!

avatar van Madjack71
Belgie heeft Milow en Nederland Novastar...al woont deze ook in wat er over is van Belgie.
Ik vind ze wel van vergelijkbare waarde wat de braafheid betreft in hun muziek. Het klinkt her en der wel aanstekelijk, maar vlammen doet het nergens. Popmuziek keurig binnen de lijntjes gekleurd.

avatar van jurado
...dat singeltje , You and Me....brrrr.
Wat beweegt die jongen om zulke slechte muziek te maken?

Novastar is ook een belg!

avatar van Madjack71
Joost Sweegers...Sittard 1971, is een in Belg wonende Nederlander volgens Wikipedia.

avatar van damienrice
Ik ben niet overtuigd. Nog meer poppy/easy listening/13 in dozijn dan zijn vorige 2 albums..

mathieudc
Ben min of meer van dezelfde mening. Het eerste album vond ik schitterend, wellicht heeft dat voor een groot deel te maken met het nostalgische gevoel naar het begin van mijn toen prille liefde voor de muziek.

Dit album bevat een aantal (hele) leuke nummertjes maar als totaalpakket weegt niet door, daarvoor staat er naar mijn mening te veel vulling op.

Dikkop
Milow is 1 van de redenen waarom ik zo weinig mogelijk naar StuBru luister als ik kan.

avatar van pdonidvie
Dikkop schreef:

Daar kan ik mij volledig in vinden .

En de vergelijking met Novastar hier bovenaan is ronduit belachelijk. Joost is duizend keer de muzikant die Milow is.

WPE
Ach, hij kan goed tellen en bevindt zich regelmatig in het midden....
Een album is wel aardig maar dan heb je het ook wel gehad met zijn muziek. Een eeuwig herhalend kunstje...