The Outside Agency - Scenocide 101 (2005)

Dance
Label: Genosha

1. Antichrist VIP (6:05)
  2. A15E [The Outside Agency Remix] (5:48)
  3. Self Analysis [The Outside Agency Remix] (6:54)
  4. Frack (5:57)
  5. Acid Track #1 (5:24)
  6. Waiting Till Dark (5:56)
  7. Fire & Blood Revisited (5:46)
  8. Screaming Remake (6:10)
  9. The Shape-Shifting Master of Darkness [Old Version] (5:59)
  10. The Weather in My Mind (5:38)
  11. Dirty (4:58)
  12. Extreme Stress Reaction [The Outside Agency Remix] (5:42)
  13. Machine Slavery (6:20)
  14. Schermutselingen (5:01)
  15. Paroxysm (6:21)
  16. Acid Track #2: Caustic Ingestion (6:47)
  17. Puddle Dynamics (4:43)
  18. Festum Fatuorum (5:32)
  19. Dark Serenity (5:56)
  20. The Number One Contender [The Outside Agency Remix] (6:22)
  21. Dark at Last (5:36)
  22. Nothing Is Random [Cyphre's Edit] (5:28)
  23. Netherworld [The Outside Agency Remix] (6:09)
  24. Screaming Bootleg (7:20)
avatar van tovenaar
Een mooie verzameling van een flinke bak Outside Agency tracks (+ remixes). Ik ben verliefd op Frack . Wát een lekkere track is dat! Zo heb ik de hedendaagse core het liefst. Tikkeltje distorted, lekkere kicks, cool gefriemel, duister sfeertje, hmmm.

Andere favorieten van me: Acid Track #1, Machine Slavery, Paroxysm (!), Acid Track #2 en misschien wel de vétste track van het album: The Weather in my Mind. Verder is naar mijn smaak het iets teveel droog, weinig geanimeerd beukwerk met wat duistere strings eronder, maar de uitschieters staan als een flat.

Onwijze supercd!! Een zeer fijne verzameling van gefreakte hardcore en breakbeat/DnB-achtige platen. De platen zitten zeer fijn in elkaar...beluister deze ook eens met koptelefoon ipv ze door je speakers te laten rammen...!

Als je deze cd zet naast de DnB releases op Ruff-Teck & Metrik heb je een goed beeld waartoe deze 2 gasten in staat zijn!

Evem een dikke proficiat aan DJ Hidden dat 'ie op Ad Noiseam uit gaat komen:

PROFICIAT!

avatar van Onderhond
Vind dit niet meteen een slecht album, maar ben er eerlijk gezegd nog geen enkele keer in één ruk doorgeraakt. Ergens halverwege begint het me toch allemaal een beetje te vervelen.

Benieuwd wat het Ad Noiseam werk brengt (DJ Hidden is 50% van dit project neem ik aan ?).

Onderhond schreef:
(DJ Hidden is 50% van dit project neem ik aan ?).

Yep, maar die Ad Noiseam release zal drum & bass worden.

avatar van Goodfella
Ik heb `m even een pm gestuurd over die release via het kraakpiep forum.

Omdat ik voor Ad Noiseam zowel een album (CD) als plaat ga doen, wil ik iets maken wat zo breed mogelijk ligt. Het album zal in eerste instantie gericht zijn op een "luister-publiek" dus met meer vage, experimentele dingen (maar ook dnb)... daarbij zullen de soundscapes en melodieen die ik nu soms al in m'n dnb tracks stop meer de boventoon voeren gecombineerd met soms heel abstracte percussie. De plaat wordt iets meer gericht op de dansvloer maar wel nog steeds met een experimenteel "gevoel"...

Dit zijn zo'n beetje de ideeen die ik op dit moment heb voor deze releases - ik hoop dat je ze tof zal vinden! Smile

Greetz,
Noel / DJ Hidden

avatar van tovenaar
Ik heb er zin in! De drum & bass van Hidden is héérlijk normaal gezien, maar dit klinkt nog veel lekkerder.

avatar van Onderhond
Ben erg benieuwd ja. Weer een AN release om naar uit te kijken

avatar van Onderhond
Zoals ik eerder zei, aardig maar het duurt gewoon veel te lang allemaal. 't Is degelijk darkcore, maar weinig nummers die er tussenuit springen, en om dan 150 minuten naar dit soort gebeuk te luisteren ... van het goeie teveel. Nothing Is Random [Cyphre's Edit] vind ik duidelijk de beste track.