Orchestre Poly-Rythmo - Cotonou Club (2011)

Benin
Funk / Wereld
Label: Strut

1. Ne Te Faches Pas (4:38)
  2. Pardon (3:41)
  3. Von Vo Nono (3:52)
  4. Gbeti Madjro (2:49)

met Angelique Kidjo

5. Oce (5:02)
  6. Koumi Dede (3:59)
  7. Ma Vie (3:28)
  8. Mariage / Ou C'Est Lui (4:57)

met Fatoumata Diawara

9. Holonon (3:21)
  10. Tegbe (4:24)
  11. Lion Is Burning (4:42)

met Paul Thomson en Nick McCarthy

Dit is me wel een partijtje lekkere afro-beat zeg. Gaat alvast op de zomerplaylist van 2012...

ohmusica
P. Orchestre Poly-Rythmo - Cotonou Club Is een prima instapper voor wie zich in deze muziek wil verdiepen. Je hoort heel goed de grote verwantschap met de westerse popmuziek, m.n. naar funk, soul, en rock. Wat ik hier mooi vind dat het hier om een vrij uitgebreid orkest gaat, met een ritmesectie, blazers, snaarinstrumenten en meerdere zangers. Jammer dat de nummers hier en daar aan de korte kant zijn.

avatar van itchy
4 petites etoiles kan ik zeker kwijt aan T.P. Orchestre Poly-Rythmo de Cotonou: wát een heerlijke plaat! Bijna had ik het een zomerplaat genoemd, maar dat klinkt zo cliché in combinatie met wereldmuziek; bovendien lijkt dit me de ultieme muziek om winterdips mee te lijf te gaan: heerlijk! Deze gaat veel geluisterd worden komende weken.

avatar van Teunnis
Geen wereldschokkende plaat, maar het heeft wel een heerlijke energie! Stilzitten is erg moeilijk. Het album klinkt ook verrassend gevarieerd.