Demolition 5 (2005)

22. Dep.affect - Hypersensitive
  23. Evil Activities en Neophyte - Back on Track
  24. Placid K - B2B
  25. Mute - Maneater
  26. T-Junction, Osiris en MC Syco - What’s Up with Life [Masters of Ceremony Remix]
  27. N-Vitral - Decadence
  28. Earthquake - Step into the Pit
  29. Fly by Wire - Alkeline 3DH [Catscan Remix]
  30. Promo - Lost in the Bush
  31. Tieum - Some Pussy
  32. D-Passion - Free Admission
avatar van Goodfella
Nieuwe Void Settler, Peaky en N-Vitral... dáár doen we het voor!

Heb um binnen, maar was niet echt onder de indruk van de nieuwe peaky pounder tot nu toe. Zal um nog es opzetten vandaag of morgen.

oh boy oh boy, die nieuwe Un-Vetrol is zoooooo vetjespettetjes.. toen ik deze voor het eerst hoorde had ik zon hard orgasme dat ik mijn nieren uit model spoot!!

avatar van Onderhond
Misschien als dat vreselijke groovy kutsampletje er niet in had gezeten

hahahahaha

avatar van Goodfella
Deeltje 5 uit de reeks 'Thunderdome van TTM' alweer, dus het is opnieuw je door een berg prut worstelen om wat pareltjes te ontdekken. Positieve verrassingen zijn er wat dat betreft in de vorm van "The Missing Chromosome", een samenwerking tussen Proom en Unexist die op wonderbaarlijke wijze bijzonder goed uitpakt. Sebas heeft de smaak na een mindere periode weer te pakken iig. Chaotische breaks sieren sinds kort z'n tracks, de uurtjes in de studio met de Producer hebben 'm vast goed gedaan . Die Daisy remix en "Lost in the Bush" zijn ook van die geslaagde nieuwe generatie, al voert "Missing.." absoluut de boventoon. Dat er fluttrackjes als "Insp-her-ation" tegenover staan neem ik dan maar voor lief.

Lui als Peaky en N-Vitral doen wat je van ze mag verwachten, maar ze leveren beiden niet in beste werk hier. D-Passion bouwt z'n "Blacklist Amok"-stijltje verder uit met het sterke "Hangover", maar ook hij zet daar minder werk tegenover ("Everyday Again"). "Maneater" van Mute helpt me herinneren dat ik die EP wat meer aandacht moet geven, want dat werkje kwam wel opeens érg onverwacht uit het niets opzetten (van een sublabel van Neophyte nota bene).

Tenslotte is het niet geheel onverwacht Void Settler die met dikke voorsprong de beste track aanlevert voor deze verzamelaar. "Her Naked Thin Glass-made Clock" behoort zelfs tot z'n beste werk na 'm de afgelopen week al zo'n 30 keer te hebben gehoord. Het overheerlijke tempo, de twinkelende belletjes, de sfeerbepalende voicesamples die speels in elkaar overlopen, de absurd mooie Labyrinth-waves mét zo'n cute melodietje, het gedurfde geklooi aan het eind van de break en de rotzooiende ritmes in de laatste minuut maken de track van begin tot eind per-fect. Griezelig gewoon, wat een talent. 5+*

Cd krijgt trouwens een klein 2,5-je, want driekwart bestaat uit plat gestamp (Miss Flower, Tieum) en domme rititieuw (Tommyknocker, T-Junction, Evil Activities, Z-Vago .. wat dóen die lui op deze cd bij dit label?!). Niet zo'n zin om er veel aandacht aan te besteden, ben bij cd's als deze allang tevreden met een dosis nieuw TTM werk van m'n favoriete artiesten.

avatar van Onderhond
Vind dat de berg prut hier nogal meevalt eigenlijk. Misschien luister ik niet genoeg hardcore meer om me stevig te ergeren aan melodietjestracks, waar het toch vooral om "overdaad schaadt" draait (of het moet echte kutmuziek zijn, zoals die Outblast EP).

Promo's opener (met Lenny Dee) is zeer aardig. Vooral het melodietje heeft iets retros over zich, blaast lekker weg, ritmegewijs wat te braaf, maar verder zeer leuk. "Exist" is aardige deuntjescore, lollig en snel genoeg. Promo mix van "A Way Of Life" is daarentegen wel kut. "Princess Of The Posse" heeft vooral z'n momenten. Debiele voice samples, saai gedreun, tot dat gedistort gepiep in de track gesmeten wordt. Snoeiharde "melodie", doe daarbij nog een geweldige climax naar het einde toe, en ik neem die mindere stukjes er graag bij. En ook "Angel" van Ophidian weet mij hier toch te bekoren. Erg opvallend, want laatst zeek ik die track nog steevast af. Melodietje heeft iets retrotrance achtigs, erg schattig, erg luchtig ook. "The Missing Chromosone" is zoals Goodfella al aangaf een Promo hoogtepunt, al denk ik wel dat hij knal dezelfde sample als in de opener gebruikt. Beetje variatie mag wel, meneer Hoff. Andere voice samples trouwens ook. Verder zeer leuk geratel, het wordt nergens super maar wel erg lekker trackje. Beste track van de eerste CD is voor mij "Back & Forth, komende uit La Douce France. Duistere, lome track, normaal mijn ding zo niet, maar wat een dreun . Klinkt geweldig sfeervol, duister, hard en meedogenloos. Overgeweldige voice sample ook. Peaky, de eerste grootheid stelt hier voor mij ook niet teleur. Track begint matig, wordt stilaan beter en beter, en haalt mij volledig over als dat uberflauw "You Want To Funk It Up" sampletje totaal verneukt wordt. Erg fout, erg leuk. "Stereomoon" is melodietjescore van het foute kaliber. Teveel "toettoet boemboem", de Neophyte mix van EXLXAXL mist al helemaal doel. Erg saaie, stompzinnige track. Zelfs de "toettoet" lijkt daar al te moeilijk. En devestation is zowat het toppunt van schaamte denk ik. "Nu we toch bezig zijn", moet D-Passion gedacht hebben, want ook zijn toevoeging is triest. "Shogun" is een nummer dat op een Virus CD thuishoort, en way beyond schaamte opereert, net als "Hate Me". Erg jammer dat het einde van CD1 zoveel rommel brengt. Enige lichtpuntje is nog "Back From Hell". Ook deze track heeft iets gezellig trancy's. Promo's mix van Sacrum is waardeloos. Wat nut heeft em om zo'n track te remixen als het toch steeds uitdraait op "another Promo track".

CD2 opent belabbert, al vind ik dat glitchy stereopiepje nog best schattig, jammer van de rest van de track. D-Passion komt gelukkig nu wat beter uit de hoek. Wat minder olijke melodietjescore, stompt erg zwaar en lekker, en ook "Skinbitten", hoewel nog steeds een pak te loom laat alles daveren als de beste. "Bone Crusher" is weer Viruscore, gevolgd door de topper van CD2. Wat een combinatie ook. Meneer Void toont zich weer van z'n beste kant, alleen weer in trackvorm, niet in albumvorm. Totaal geniale track weer, maar zo'n nummertje per verzamelaar is te weinig om de honger te stillen. "Hypersensitive" is flauw gebeuk, "Back On Track" is aardig, wegens snel rammen. Darkcore is leuk, al mis ik soms snelheid, tracks als deze, hoewel niet geniaal moeten dat dan maar opvangen. "B2B" is een simpel maar aardig dreuntrackje, "Maneater" de volgende topper. Erg ruige track, zeer grillig en grauw en met een geweldig technopiepje. Leuke verrassing, en inderdaad iemand om meer van te horen. T-Junction en vrienden zijn hun eigenste debiele zelf weer, en leveren dus een totaal te negeren track af. Maar ook N-Vitral gaat sterk uit de bocht, jammer genoeg. Ritmisch wat flauw, en dat sampletje ... brrrrr. Alsof een Laurent Garnier Daft Punk door een gordijn van distortion verkracht. Dit type zware kutsamples verpesten voor mij volledige nummers. "Step Into The Pit" is gelukkig nog wel een toppertje. Geen idee wie of wat Earthquake is, maar het klinkt erg lekker. Totaal onterecht niet genoemd door Goodfella . Vooral melodisch een ge-wel-di-ge track. Erg vies, vuil, smerig melodietje dat op een half been rondhuppelt. Perfect om nabijgelegen scheenbenen onder vuur te nemen. "Alkenline 3DH" is een leuk rondspringertje, "Lost In The Bush" blijft voor mij het beste wat Promo de laatste tijd heeft uitgebracht. Overheerlijke I Love America sample en stevig gedreun en gepruttel. "Tieum" levert een standaard maar degelijk kop-in-kas-en-rammen-maar track af waarna D-Passion CD2 afsluit met aardige track. Al kan hij wel beter.

Maar kan me eigenlijk best amuseren met deze verzamelaar. Slaagt er toch goed in het beste van de subgenres te bundelen. Melodietjescore, lompe dreuners, darkcore, techcore. Jammer van een paar serieuze missers (die Virus tracks, waarom ?), maar daar valt bij een verzamelaar wel over te kijken. Kleine maar naar mijn mening verdiende 4*

ik heb hem te KOOP hoor voor de liefhebber... mail me... voor 10.00 heb je een nieuw (en origineel natuurlijk) dubbel cd-tje.

voor 10,99 bij de bol.com gekocht daar zijn ze nu in de aanbieding allerlei hardcore etc trouwens ga deze cd zo eens beluisteren