Outblast - Never Say Die EP (2005)

Nederland / Italiƫ
Dance
Label: Masters of Hardcore

1. Life Sentence for Mankind (Never Say Die) (5:08)
  2. Electro Shocking (5:28)

met DJ D

avatar van Goodfella
0,5
Populaire hardcore anno 2005, oef.

avatar van Onderhond
1,0
Nee, dit is het inderdaad niet

Zou me verder ook geen fuck geïnteresseerd hebben, dit EPtje, ware het niet dat ik geloof het clipje van Never Say Die geregeld zie voorbijkomen op The Box. Maakt me benieuwd of hardcore in z'n tweede cyclus zit. Wordt het weer wat populairder om daarna weer hard op z'n bek te gaan ? Staat de 'betere hardcore' nu steviger in z'n schoenen (TTM, Deathchant) of is enkel mijn perspectief veranderd ? Op z'n minst toch licht verontrustend dit op TV te zien.

Verder is dit EPtje simpele Dutchcore. Makke melodietje met een bassje onder. 1*, omdat ik me er niet dood aan irriteer, maar verder zie ik geen reden om dit opnieuw op te zetten.

Hardcore is a feeling that's inside of us. Hardcore does not give a fuck about the color of our skin . Nostalgisch hoor.

avatar van Goodfella
0,5
Verschil is dat hardcore nog in z'n kinderschoenen stond toen de eerste grote wave voorbij ging. In een paar jaar tijd ontwikkelde zich een genre dat 'gewoon' hardcore was. Men kende geen newstyle, industrial hardcore of darkcore. Terror wel , maar dat heb ik toen voornamelijk aan me voorbij laten gaan. Ook wat mij betreft wel degelijk een veranderd perspectief dus. Maar da's het niet alleen.

Afin, verhaaltje is bekend, Promo en consorten bliezen de scène qua niveau nieuw leven in, maar dit betekende ook een splitsing tussen verschillende stijlen. Hardcore kreeg allemaal subgenres en van het meest platte subgenre vliegen plotseling allemaal clipjes voorbij, zoals dat in principe met elk populair subgenre het geval is. Natuurlijk gaat dit snel weer onderuit, al heb ik het idee dat 'men' minder lachwekkend over hardcore doet dan de Hakkûhbars en Gabber Piets destijds. 'Gabbertje' is geen pillenetende dwaas meer maar een siegheilende Lonsdale-nazi, minder onschuldig allemaal. Maar misschien moet de zogenaamde tegenaanval nog beginnen ofzo .

Het artistieke fundament (brr, eng woord) stáát momenteel echter wel. Als ik hoor dat een gast als Void Settler zich blíjft ontwikkelen en de Peaky's en N-Vitral's fijn hun eigen ding blijven doen maak ik me nergens zorgen over wanneer ik hier met een brede glimlach een 0,5* uitdeel. Ergens is het jammer dat het altijd de kutmuziek is waar je mee dood wordt gegooid, maar hey.. Boxend Benelux verdíent Her Naked Thin Glass-made Clock niet eens :evil

avatar van Onderhond
1,0
Ben het wel volledig met je eens, al vraag ik me dan toch af ... Als je even terugkijkt naar de definitieve val van de eerste wave hardcore (rond '98-'99 moet het geweest zijn) ... toen was Hellfish er ook al, en zaten er vooral in de Franse scene een hoop vooruitstrevende hardcore/industrial acts. Ik kende ze alleen niet. Misschien waren er toen ook al fans als wij nu die verklaarden dat de 'artistieke basis' er wel stond

Al is het dan weer wel zo dat deze producers gewoon mooi hun eigen ding zijn blijven doen terwijl de commerciële hardcore totaal tegen de vlakte ging, dus zal er uiteindelijk wel weinig reden tot paniek zijn.

avatar van Kos
Kos
Dat clipje vind ik juist 1 van de leukere van de laatste tijd .

avatar van Safri
Ik eigenlijk ook. Kan dat?

avatar van Safri
Kan er niets aan doen, maar heb toch wel een kleine zwakte voor dat 'Life sentence'. Past ook totaal niet in mijn opvattingen over goede muziek, maar ik vind het gewoon een lekker plaatje. ( o jee wat zeg ik nu ?!).

1,0
Niet veel soeps deze Never Say Die EP, Life Sentence for Mankind (Never Say Die) vond ik maar matigjes en Electro Shocking is ook niet wat ik ervan verwachtte, echt triest dit plaatje...
Cijfer: 1,0*!

avatar van Hellblazer
Hoe kan het dat deze plaat erop staat eigenlijk? Ik dacht dat ze alleen op de site mochten als er minimaal 3 nummers op stonden

avatar van T.O.
Titel geeft duidelijk aan dat dit een EP is.

avatar van Hellblazer
Ik dacht dat ze er alleen op mochten als er minstens 3 nummers op stonden, maar dit is dus niet het geval als het duidelijk is aangegeven dat het een EP is.