Brainbox - The 3rd Flood (2011)

Label: E-Sound

1. 200% (4:16)
  2. The 3rd Flood (4:44)
  3. Part of the Land of No Beyond (3:15)
  4. Return to Ithaca (5:01)
  5. Burnadine (2:44)
  10. Reincarnation (5:57)
  11. Krontjong E (3:01)
  12. See Thru Girl (3:04)
  13. Not Now (3:56)
  14. White Xmas Blues (5:26)
  15. Ice Age (4:59)
vondeich
Vanavond optreden van Brainbox in De Pul in Uden. Ben benieuwd naar het nieuwe werk!

avatar van B.Robertson
Heb het album gekocht maar ben tot nu toe niet echt tevreden over deze aankoop. Muzikaal gezien deugt het allemaal wel, al is de stem van Kaz Lux niet meer wat het geweest is, maar vooral de liedjes lijken het niet bij het oude werk te halen. Het grootste gedeelte is door Lux geschreven en die put rijkelijk uit oud werk. Die eerste vier nummers stonden al op zijn solo-albums en dat gaat ook op voor het instrumentale Krontjong E. Hoogstens het openingsnummer is er beter op geworden. Het vijfde nummer, Burnadine, lijkt opToast van Echoes and Countrybutions. Ergens bekruipt me dan ook het gevoel dat ik net zo goed een album van Lux kan opzetten. En dan volgt er een aantal liedjes die bij mij niet goed in smaak vallen, na meerdere luisterbeurten begint het album me steeds meer tegen te vallen. De leukste nummers zijn See Thru Girl en Not Now die wat meer tempo bevatten. De cover My Babe bevat ook behoorlijk wat tempo maar lijkt qua stijl op Dark Rose, en daar kan je dan toch maar beter naar luisteren. Niet veel dat me hier kan bekoren, of het moet het bas- en drumwerk zijn.
Het nieuwe album van Jan Akkerman, Minor Details, bevalt me beter dan The 3rd Flood.

Ah, hij is toegevoegd.

Brainbox is al jaren één van mijn favoriete groepen, en hoewel ik benieuwd ben naar dit album heb ik geen hoge verwachtingen.

Het titelnummer ken ik. Een tegenvalled nummer, eigenlijk maar gewoontjes. 'Krontjong E' en 'Return to Ithaca' ken ik als live versies.

Lux is de laatste jaren bijzonder slecht bij stem (vast een verband met z'n slechte gehoor). Zal in de studio wellicht minder zijn, maar ik heb er een hard hoofd in.

Ik ga 'm in ieder geval niet voor 18 euro kopen... dan wacht ik nog wel even.

Hmmm...

Tja, wat moet je aan met deze nieuwe van Brainbox? Qua geluid vind ik het niet erg overeenkomen met het geluid waar Brainbox bekend om stond.

De meeste nummers zijn nog niet eens zo slecht, hoewel er wel sprake is van een hoog voortkabbelend gehalte, maar de stem van Kaz Lux is een aanfluiting. Zo slecht gewoon, en dat van de man die ooit de beste zanger van het land was. Ik mis verder gitaarspektakel.

Ik vind Parts eigenlijk beter dan deze.

avatar van B.Robertson
Deze CD heb ik maar op marktplaats verkocht en er zelfs nog een behoorlijke prijs voor gekregen. Mischien dat iemand anders er meer plezier aan beleefd.

avatar van Bartjeking
Een gemiddelde van 1.66 doet absoluut geen recht aan deze plaat. Ik ben het er helemaal mee eens dat het materiaal op deze plaat bij lange na niet in de buurt komt van het oude werk. Maar als ze een paar fillers hadden geschrapt had ik hier nog wel 3.5* voor over gehad, nu 2.5 á 3. Ik vind het gitaarwerk trouwens best behoorlijk, er staan een aantal vernuftige riftjes op die toch wel in je hoofd blijven hangen. Maar de stem van Kaz in inderdaad een beetje een probleem wanneer je harde rock wilt spelen. Bij rustige nummers kan een beetje sleet op de stembanden juist mooier zijn, maar nu hoor je gewoon aan alles dat het veel moeite kost om boven de instrumenten uit te komen.

avatar van spinout
Ik heb de stem van Kaz Lux nooit geweldig gevonden al is ie een dorp verder dan mij geboren. De nummers zijn niet eens zo slecht. Pas de tweede helft van de plaat rockt.

avatar van gewe
dees cd boeit me totaal niet.......