Ohio Players - Funk on Fire (2002)

Alternatieve titel: The Mercury Anthology

Funk
Label: Mercury

1. Skin Tight (7:54)
  2. Jive Turkey (7:10)
  3. Heaven Must Be Like This (7:19)
  4. Fire (4:35)
  5. Together (3:08)
  6. I Want to Be Free (6:52)
  7. It's Over (4:15)
  8. Piano Ballad (Just Right) (2:34)
  9. Fopp (3:53)
  10. Sweet Sticky Thing (6:18)
  11. Love Rollercoaster (4:49)
  12. Honey (5:20)
  13. There It Is (5:46)
  14. Happy Holidays (Parts 1 & 2) (8:24)
  15. Who'd She Coo? (4:31)
  16. Bi-Centennial (3:47)
  17. Far East Mississippi (4:54)
  18. Only a Child Can Love (4:12)
  19. Angel (7:28)
  20. O-H-I-O (3:08)
  21. Body Vibes (7:13)
  22. Alone [Live] (7:18)
  23. Good Luck Charm (9:35)
  24. Funk-O-Nots (4:53)
  25. Time Slips Away (4:44)
  26. Shady Lady (3:51)
  27. Wonderful (5:06)
  28. More Than Love (5:44)
The Ohio Players zaten van 1974 tot 1979 bij het Mercury label en brachten toen veel van hun beste werk uit op in totaal zeven albums. Dit is dan ook een prima funk en soul verzamelaar. Wat mij toch opviel bij het draaien, was hoeveel soul the Ohio Players eigenlijk hebben gemaakt. Ik dacht dat ze allereerst een funkband waren, dat komt waarschijnlijk door de hits. Maar zeker de helft van de nummers hier zijn soulballads met een groove, in de trend van Earth Wind & Fire.

Favoriete funknummers hier voor mij zijn natuurlijk opener en klassieker Skin Tight, Jive Turkey, het bekende Fire, Fopp, Love Rollercoaster, Who'd She Coo? & Body Vibes. Prima soulnummers zijn o.a. Sweet Sticky Thing, Honey, Angel, Wonderful & More Than Love. Absoluut een aanrader voor funk- & soulliefhebbers dit Funk on Fire.