De twee Canadezen achter Junior Boys timmeren al even aan de weg. Jeremy greenspan & Matt Didemus richtte in 1999 al Junior Boys op, met als voorlopig hoogtepunt het album So this is Goodbye uit 2006. Dat album was ook meteen mijn eerste kennismaking met Junior Boys, en die beviel heel fijn. It's All True is toegankelijker dan het eerder genoemde album. R&B invloeden worden afgewisseld met elektronica, negen nummers lang.
Het album heeft een fijne sfeer, de muziek luistert lekker weg en voor je het weet ben je door het album heen. Daarbij komt ook kijken dat het album ijzersterk opent met Itchy Fingers en nog beter eindigt met het negen minuten durende nummer Banana Ripple. Banana is een onwijs lekker nummer, dat zeker behoort tot een van de beste van het jaar. Greenspan zijn zang is hier op zijn best, nog niet eerder hoorde we hem zo fijn en lekker zingen. Niks aan op te merken. Ook Playtime is een heerlijk nummer, niet zo vrolijk, zomers en uptempo als het gemiddelde nummer op It's all true maar wat meer, tja laten we het houden op meer herfst-achtig. Helaas is het ijzersterke niveau van deze nummers niet relevant voor heel het album. Er staan namelijk ook vier aardige tot matige nummers op It's all true. A truly Happy Ending gevolgd door The Reservoir zijn die twee matige nummers. Dit is jammer, want dit haalt het niveau uit de plaat. En dit is dan meteen ook het grote nadeel van het album, het zijn meer liedjes die je apart moet luisteren dan op een geheel album.
En dan wil ik nogmaals zeggen dat Banana Ripple een Fan-tas-tisch nummer is, onwijs goed. Heerlijke dansmuziek. Het nummer mag wat mij betreft zo de zomer-hit van 2011 worden, die aandacht verdiend het nummer zeker. Heel fijn.
Al met al ben ik positief over de nieuwe Junior Boys. It's all true is een geslaagd album, maar helaas coor Greenspan en Didemus scoort It's All True net geen acht en is het dus net niet een van de beste album van het moment.
van:
Daan's Muziek blog: Junior Boys - it's all true - daanmuziek.blogspot.com