Yummie! Dit is toch wel een échte, de crème de la crème aux musiques fourmis!
Er zitten redelijk wat demo's tussen die ik geheel niet ken. Van alles uit zijn commerciële periode hoeft zijn onbekende werken voor mij niet zo. Maar uit zijn beginperiode.......om de vingers bij af te likken! De moeite te vermelden vind ik dat om en nabij de eerste twintig songs in stijl echt een sfeertje neerzetten: Antmusic op zijn puurst.
Waar ik benieuwd naar ben, ondermeer, is Fatfun. Live is het een vette snelle en harde song, maar zover ik de studioversie ken is die veel softer......maar ja, het geluid van die studioversie komt meer overeen met de latere Antstijl onder Ant/Marco. Dus wie weet is dit wel dé originele versie onder (welk me aannemelijk lijkt) Deccarecords.
Wat ik echter niet te pruimen vind is dat, óndanks hierop zijn belangrijkste vroegere werken zijn vertegenwoordigd, het nummer Red Scab ontbreekt. Ik heb altijd een beetje het gevoel gehad dat Adam zijn gekozen weg betreurde van de commercie & schmuck, zeker toen alternatieve muziek helemaal hot werd begin jaren negentig. En misschien zit ik ernaast, maar met deze invalshoek zou Red Scab haast een natte droom kunnen zijn voor hem. Als b-side van Goody is het een rockertje, maar van het origineel, welk echt de kroon zou spannen van deze verzamelaar, druipt het grillige en donkere als een zwarte traan uit het oogpunt van de huidige tijdsgeest....die is echt helemaal te wow en zou juist nu menigeen kunnen boeien.
Maar aan Chiep dus een bedankje hier voor het toevoegen van deze. Zo kom ik nog eens wat te weten, en hetzelfde ook voor de andere Antfans tuurlijk. En......een fraai excuus, ergens, om me uit te laten over liederen der mieren !