Celer - Sadha (2007)

Electronic
Label: Celer

1. Sans Heavens, Hand in Hand (27:52)
  2. Kangchenjunga, Turning Settings, Parallel to Peace (24:53)
  3. Snow Voyeurs on Our Shoulders, Above Twin White Suns (18:34)
  4. The Once Emptiness of Our Hearts (54:58)
avatar van John Doe
4 lange tijdvervagende melodische (tape-)loops. Gek genoeg zouden de eerste 3 tracks (van cd 1) van mij ietwat korter mogen. De laatste track is langer maar vind ik dan weer niet te lang, dit is echt één van de mooiste die ik van Celer heb gehoord. Wat een schoonheid van een flow. Zalig.

Het is een wat onbekendere release van Celer, waarschijnlijk omdat 'ie uit de tijd van hun zelfreleases is. Er zit een foto van de Kangchenjunga berg (ligt in India en Nepal) bij heb ik gelezen. De cd's en hoezen zijn geschilderd en verpakt in een Tibetaanse zijden hoes. Bijgevoegd zijn twee gedichten en een woordenboek beschrijving van het woord 'Sadha': ''with, together with, in the same manner...''. Het album is opgedragen aan 'marital union'.

Nog even een korte track-bespreking, al denk ik dat als je dit soort nummers echt een beetje met woorden wilt bespreken je je best moet doen om de poëtische toer op te gaan.
Het eerste nummer lucht de geest met diep ademende stromingen. De tweede heeft een minder rustig gevoel, maar klinkt als een soort van lang uitgerekte inspanning. De 'Kangchenjunga' is de op drie na hoogste berg ter wereld, nooit van gehoord, interessant om iets over te lezen. Subtiel wint dit nummer aan beleving. Het derde nummer is een beetje alsof je in witte uitzettende wolken vertoeft. Voor de afsluiter heb ik al genoeg reclame gemaakt lijkt me.

avatar van brooklyn
Afsluiter is veruit de mooiste ja

avatar van John Doe
Leuk dat je 'm kent . Mijn notering is vooral voor de laatste, die is 5+* voor mij. Heeft me altijd goed gedaan en een speciaal plekje gekregen.

De tweede vind ik ook een heel diepe, bedwelmende track met een mooie balans tussen donkerte en licht. Mooi om bij te liggen vlak voor het slapen gaan. Deze track is niet te lang meer voor mij.

avatar van Supernormal
Klinkt boeiend! Waar is dit te verkrijgen?

avatar van popstranger
Gewoonweg heel mooie en voor mij rustgevende muziek. Dit soort album met lange stukken kan me ook meer bekoren dan een Capri van hen waar het niet alleen te gefragmenteerd is maar ook de drones me niks doen. Op deze Sadha zit het wat dat betreft wel goed, ik vermoed dat het voor mij bij Celer per album wat kan schelen in kwaliteit voor mij...