Tecnoville - Glow (1983)

Label: Vinyl

1. Small Piece of Silicon (4:50)
  2. Books (2:12)
  3. Prospects (3:11)
  4. Dressed Up (4:50)
  5. View on the Shelves (3:00)
  6. Zusammensturz (1:57)
geplaatst:
Een wat obscuur Nederlands album (eigenlijk een ep/mini lp, dus 45 toeren). Toen ik deze tweedehands zag liggen herkende ik de hoes. Maar waarvan ? Ik kwam er pas wat later achter, het muziekblad 'Vinyl' , die deze plaat heeft uitgegeven adverteerde nogal met deze plaat. Bij een jaarabonnement kon je deze plaat krijgen.
Wat is dit precies voor groep ?
Tecnoville was een vierkoppige band met twee ex-leden van Tox Modell (André Bach en Marc Tegefoss)) en twee ex-leden van Workmates (Herman Lohmeijer en Herman Voogd). Dit is de enige plaat die ze ooit hebben gemaakt. Ze hebben nog wel een cassette gemaakt met 4 nummers en één daarvan kwam op een flexi disc van het al eerder genoemde Vinyl muziiekblad. De plaat werd geproduceerd door Harold Schellinx van The Young Lines. Harold Schellinx was trouwens ook redactuer van Vinyl. Het is een een redelijk aparte postpunk/new wave plaat.
Tecnoville kun je scharen onder de Ultra beweging begin jaren 80.

Ultra is een Nederlandse postpunk- en artpunkbeweging uit de vroege jaren 1980, ontstaan in Amsterdam. De vertegenwoordigers van het genre werden de ultra's genoemd, wat een afkorting is voor de ultramodernen.
Naast Amsterdam (echte punk- The Ex en groepen van kunststudenten- Minny Pops The Young Lions, Tox Modell , The Tapes en Mecano ) , behoorden ook groepen uit Nijmegen (Mekanik Kommando , Bazooka , Vice en Puber Kristus /Das Wesen) en Eindhoven (Nasmak) tot deze stroming.
Platenuitgeverij Plurex zorgde ervoor dat er platen of cassettes op de markt kwamen.

Trouwens ook Vinyl had naast de plaat van Tecnoville ook nog een andere uitgave, namelijk Dokument (1982) met daarop ook een aantal ultra artiesten.