menu

Sultans of Slide - Lightnin' Strikes (2011)

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Verenigde Staten
Blues
Label: Continental

  1. Strange Angel (4:11)
  2. Drive All Night (4:16)
  3. Lucky Again (3:39)
  4. Stupid Trouble (3:27)
  5. Entre Amis (2:43)
  6. Lightning Strikes (4:56)
  7. Rolling Stone (4:30)
  8. Stumptown Slither (4:05)
  9. Never Happy (4:36)
  10. Dime at a Time (3:22)
  11. Different Day Same Scene (3:27)
  12. The Highway Is Like a Woman (6:17)
  13. Going Upstairs (6:55)
totale tijdsduur: 56:24
zoeken in:
avatar van Red Rooster
3,5
Daar waar 'Big' Monti Amundson zijn stempel drukt, is het genieten geblazen, zoals in 'Stupid Trouble'. Verder wordt er heerlijk gesoleerd in 'Never happy' en is 'Dime at a time' gewoon een lekker nummer. Gezien de bandnaam had ik echter iets meer (slide) vuurwerk verwacht.

avatar van Ronald5150
4,0
"Lightning Strikes" is een album van het gitaartrio Franck Goldwasser, Big Monti Amundson en Henry Cooper. Zoals de naam van de band al doet vermoeden is het slide gitaarspel de specialiteit van deze drie heren. "Lightning Strikes" laat dat slechts gedeeltelijk horen, want het is niet alleen maar slide gitaar wat de klok slaat. En dat is maar goed ook, want het komt de variatie zeker ten goede. De muziek is geworteld in de blues en de heren wisselen smaakvol hun gitaarpartijen af. Het geheel ontaard niet in gitaarpatserij, zodat de liedjes gewoon overeind blijven. Uiteraard is het genieten van de gitaarcapaciteiten van Goldwasser, Amundson en Cooper, maar gelukkig laten The Sultans of Slide horen dat ze gewoon een meer dan prima bluesband zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:21 uur

geplaatst: vandaag om 11:21 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.