Thompson Twins - The Greatest Hits (2003)

Label: BMG

1. In the Name of Love (3:49)
  2. Lies (3:15)
  3. We Are Detective [7 (3:10)
  4. If You Were Here (3:00)
  5. Love on Your Side [7 (3:37)
  6. Hold Me Now (4:53)
  7. Doctor! Doctor! (4:40)
  8. You Take Me Up (4:28)
  9. Sister of Mercy [7 (5:22)
  10. Don't Mess with Doctor Dream (3:28)
  11. Lay Your Hands on Me [12 (6:08)
  12. King for a Day (4:18)
  13. Nothing in Common (3:32)
  14. Get That Love (4:00)
  15. Lucky Day (3:56)
  16. Roll Over (5:02)
avatar van monique
goede verzamelaar,ik was een groot liefhebber van hun muziek in de jaren 80

Pieter Paal
Deze CD heeft een super-samenstelling. Als ik 'm tegen zou komen, zou ik 'm meteen in mijn winkelmandje doen.

Schandalig dat deze band nooit echt is doorgebroken in Nederland, want ze maakten leuke muziek in de 80s.

Deze band hoorde toch wel bij de grote drie uit de jaren 80.
De grote drie?
Jazeker.
Thompson Twins is samen met Kajagoogoo en A Flock Of Seagulls de top wat betreft de foutste kapsels uit deze periode.
Iets ging er gruwelijk verkeerd.
Maar deze band mocht wel op Live Aid optreden, waarbij Madonna ondersteund door tamboerijn als achtergrondzangeres voorbij kwam huppelen.
Ook qua succes huppelde ze deze band al snel voorbij.
Krijg je de kans om voor een miljarden publiek op te treden, iedereen volgt je op televisie, en wat doe je dan?
Je brengt een nog niet eens middelmatig te noemen uitvoering van Revolution van The Beatles te gehore.
Welke gelukkig niet op deze verzamelaar staat.
Je waagt je aan de grootste band ter wereld.
Iets wat U2 jaren later wel durft op Live 8, maar dan alleen met ondersteuning van Paul McCartney himself.
Voor Thomson Twins was het na Live Aid snel afgelopen, samen met acts als Adam zonder The Ants ( teveel drugs en een slechte uitvoering van Vive Le Rock) en Howard Jones ( een complexe versie van Hide & Seek).
Toch blijft Thompson Twins een prima band, met als lekkerste nummers Love on Your Side en Don't Mess with Doctor Dream.