Omara Portuondo - Buena Vista Social Club Presents Omara Portuondo (2000)

Cuba
Wereld
Label: Nonesuch

1. La Sitiera (3:57)
  2. He Perdido Contigo (3:49)
  3. Dónde Estabas Tú (3:47)
  4. Maripõsita de Primavera (2:54)
  5. Canta Lo Sentimental (3:26)
  6. Ella Y Yo (3:24)
  7. No Me Vayas a Engañar (2:53)
  8. No Me Llores Más (4:59)
  9. Veinte Años (4:44)
  10. El Hómbre Que Yo Amé (The Man I Love) (3:11)
  11. Siempre en Mi Corazón (3:42)
avatar van potjandosie
geplaatst:
een snel rekensommetje leert dat deze "Grand Lady" (inmiddels 95 jaar) rond de 70 jaar oud moet zijn geweest toen dit album werd opgenomen, dat in het kielzog volgde van het succesvolle Buena Vista Social Club album waaraan zij meewerkte en tevens de bedoeling had een eerbetoon te zijn voor haar bijdragen aan Cubaanse muziek.

de nummers op dit album zijn afkomstig uit de genres guajira, bolero, mambo, habanera, cancion en son montuno, prachtig in Cubaans Spaans gezongen door Omara Portuondo. het zijn alle Cubaanse liedjes veelal uit een grijs verleden uitgezonderd "The Man I Love" een nummer van George & Ira Gershwin. de afsluiter "Siempre en Mi Corazon" is een Cubaanse melodie die in Amerika werd gepopulariseerd door o.a. Glenn Miller.

gezien de 6 boleros (langzame, romantische dansmuziek) is de muziek wat intiemer en wat minder levendig dan die van het 1e album van de Afro-Cuban All Stars en het BVSC album, hoewel op de mambo van "Donde Estabas Tu" een big band sound valt te horen en de jazz invloeden duidelijk hoorbaar zijn op "Canta Lo Sentimental" (cancion). het aanstekelijke "No Me Llores Mas" (son montuno) een duet met Ibrahim Ferrer had niet misstaan op het BVSC album.

waan jezelf even in Cuba met deze warme, zwoele, zomerse klanken.

Album werd geproduceerd door Nick Gold & Jerry Boys
Recorded at Egrem Studios, Havana, December 1999 & January 2000

citaat uit de liner notes:

"The leading lady of the Buena Vista Social Club, Omara Portuondo, recorded in Havana with a dream band, orchestrated by Demetrio Muniz, including Ruben Gonzalez (piano), "Cachaito" Lopez (bass), "Guajiro" Mirabal (trumpet) and Jesus "Aguaje" Ramos (trombone). With special guests Ibrahim Ferrer (vocals), Compay Segundo and Eliades Ochoa (guitars)"

"Omara Portuondo is one of Cuba's most celebrated female voices. During a career which stretches back to the early fifties, she has sung a great variety of Cuban styles including the jazz influenced "filin" and vocal quartet harmonies as a founder member of the renowned Cuarteto Los D' Aida, dance-orientated Cuban big band, traditional bolero and triova styles"