The Psychic Paramount - II (2011)

Rock / Avant-Garde

4. N5 (5:10)
  5. N6 / Isolated (10:48)
  6. N5.Coda (2:44)
avatar van The Scientist
Vermakelijk album, lekker om achterover in je stoel bij weg te dromen... ondanks dat het niet echt ambient is maar meer stevige instrumentale rock.

J.B.
Kort geleden kende ik deze band nog niet. Misschien ook niet heel vreemd, ik zie hier nog maar twee reguliere releases op de site staan. Toen deze plaat hier en daar werd aangeraden, las ik pas dat een gedeelte van de mannen in Laddio Bolocko hebben meegedaan. Het proberen waard dus.

Eenmaal de energieke herrie die deze heren over je heen storten te zijn ondergaan, zal ik ze ook niet uit het oog verliezen. Deze psychedelische noise-rock zwaait vele kanten uit en probeert zo nu en dan genres te overstijgen (stukken drone/ambient of jazz-achtige ritmes worden niet geschuwd). Eerst hoorde ik ook wel overeenkomsten met Don Caballero, Sonic Youth of Boredoms, maar toch klinkt het geheel wel fris. Dat komt voornamelijk door het virtuoze spel en redelijk wat afwisseling binnen de nummers zelf. Nooit wordt het echter heel uitdagend, en wanneer het gaspedaal er even op gaat, zullen ze nooit echt uit de bocht vliegen. Dit had van mij best wel eens gemogen, maar de composities zijn danig sterk dat dit gebrek wel gecompenseerd wordt.

Niet bijster vernieuwend dus. Maar wel het beste van diverse werelden, bij vlagen hypnotiserend en heerlijk luid.

avatar van robbizzel
Intro Sp al een paar keer gehoord, dat nummer vind ik echt genieten. ben erg benieuwd naar de rest.

edit: de rest is minimaal zo goed , lekkere ontdekking dit!