Khonnor - Handwriting (2004)

Electronic
Label: Type

1. Man from the Anthill (3:29)
  2. Daylight and Delight (3:02)
  3. Megan's Present (4:05)
  4. Dusty (3:48)
  5. Crapstone (3:37)
  6. Kill2 (3:12)
  7. A Little Secret (3:57)
  8. An Ape Is Loose (3:47)
  9. Phone Calls from You (3:56)
  10. The Stoned Night (3:31)
  11. Screen Love, Space, and the Time Man (3:34)
  12. I Was Everything You Wanted Until I Quit (1:21)
  13. Tattletalent (Encore) (2:01)
Intrigerend plaatje waar ik nog niet helemaal mee klaar ben denk ik. Misschien ietsje te bedacht allemaal ("knutselplaat"), maar ik kan daar heel goed mee leven. Ik denk ook aan b.v. een Sigur Ros, Engineers of Patrick Wolf. Het boeit, het zindert, het is spannend. Ja die tieners van tegenwoordig zijn goed op dreef kunnen we wel zeggen
Shoegazers-electronica: is dat misschien de meest geschikte omschrijving voor dit album ?!

Sietse
ik vind het tekstueel nogal achter blijven, verder een zeer mooie plaat als je het mij vraagt. Hele vooruit gang vergeleken met 3 1/2 jaar terug toen hij nog in soulseek een veel geziene persoon was...(hij was toen de benjamin van het stel, veruit de jongste)

screen love, space and the time man is echt zo ontzettend mooi. melodramatisch in zijn melancholie, maar oh, toen ik hem voor het eerst hoorde zat ik met rode oren en knikkende knieen te luisteren. onwaarschijnlijk mooi..

avatar van Gyzzz
Vooral het einde van dit album vind ik erg goed. Een mooi soort mix tussen ambient en post-rock, erg dromerig allemaal, fijn voor een warme dag als deze.

Een prima eerste helft, en een hele sterke tweede helft maken dit een dikke 4*.

JonnieBrasco
Topplaat! Enkel sterke nummers, het houdt niet op. Ik luister dit echt vaaak. Favoriete nummers, moeilijk...! Op dit moment Daylight and Delight, Crapstone en A Little Secret, zo staan ze nu aangevinkt, maar die vinkjes zijn al 29x veranderd.

De term shoegazers-electronica vind ik beter passen dan mix van ambient en post-rock. "Knutselplaat" kan ik ook wel beamen, hoewel ook ik hier geen enkel negatieve bijklank mee wil suggereren. Geregeld doet Khonnor's sound freaky, lo-fi en een beetje rommelig aan, maar dat tezamen is slechts 1 element van zijn gelaagde manier van muziek maken. Want tegelijkertijd zijn het melodieuze, diepe synthesizer-achtige klanken met daarop soms fraaie traploze melodieen die dit een betoverend dream-pop album maken. Maar voor mij is dit werkje pas echt af door de al dan niet authentieke (semi-)akoestische "gitaar"patronen, die in ieder nummer weer in een unieke gedaante terugkomen. Dat het tekstueel niet hoogstaand is geeft voor mij niet; de muziek is elke keer weer zo pakkend dat de schaarse zang (in een bijrol dus) niet zo relevant is, z'n stem is overigens niet verkeerd. Ik heb me bij deze plaat vaak afgevraagd hoe je tot zoiets geniaals kan komen, Khonnor moet wel zo'n nieuwetijdskindje zijn ofzo. 4,5*

de eerste electronicaplaat die ik net zoveel luister als een goede pop/rock plaat. geniale jongen dit, ik heb 'm leren kennen via de tv-show 'This is our music', een zweeds programma. Hier volgen ze hem een uur lang in zijn eigen dorp. Zijn nieuwe EP is al te bestellen, alleen op LP formaat.

Sietse
is Burning Palace, 7" met 2 liedjes erop.

verder zijn er legio mp3 releases onder de namen khonnor en grandma (en volgens mij nog een, maar dat weet ik zo niet meer). Verder werkt hij aan een nieuw album dat, als ik mij niet vergis, eind dit jaar nog moet uitkomen.
En met een beetje mazzel komt van een ander project waar ik de naam steeds van vergeet een noise plaat uit....

leuk leuk leuk allemaal.

Electro_
Sietse schreef:

I,Cactus bedoel je waarschijnlijk

I, cactus inderdaad. Die was ik vergeten..oa. op 8BitPeoples

Sietse
hier al de labels op een rijtje met mp3 dingen door Khonnor en zijn zij-proejcten:

pleasedosomething
monotonik
percussionlab
camomille
8BitPeoples

avatar van KampF
Wat geweldig mooi zeg. Toen ik deze cd startte dacht ik aan iets als Fennesz, maar de combinatie met het gitaarwerk is toch wel anders. 4,0* direct

avatar van nuf
nuf
Sietse schreef:
I, cactus inderdaad. Die was ik vergeten..oa. op 8BitPeoples

i, cactus is geweldig

ik ga morgen deze eens beluisteren, ben er eindelijk achter gekomen wie het gezicht achter i, cactus is.

glimlicht
Een album wat ik altijd nog met plezier beluister
met koptelefoon natuurlijk... dan komt alles helemaal tot z'n recht..

Maar... waar blijft het vervolg?

avatar van KampF
Het vervolg!

In 2006 nog een EP'tje achtergelaten, maar ik zit nu toch echt te hopen op een volledig album. Dit ventje moet toch inzien dat hij geniaal is.

Sietse
Laatste wat ik heb gehoord is dat er eigenlijk ook alweer een album klaar is.
Zal eens informeren of een van mijn bronnen nog iets weet. Ken wel wat mensen die contact hebben met hem.

avatar van nuf
nuf
Nu pas weer een reactie , maar dit is zéker de moeite waard, ik leg ergens de link met tunng op een of andere manier. Maar zeker de moeite waard als je van shoegaze/wazige muziek houdt.