Embrionyc - Audio Tape Crash (2011)

1 stem

Duitsland
Dance
Label: Antistatic

1. Audio Tape Crash (4:42)
  2. Present Future [Original 2006 Edit] (4:16)
  3. This Is Not a Daydream [Gamma Edit] (3:54)
  4. Clubwalker (4:39)
avatar van Hellblazer
Embrionyc is een nog vrij onbekende Duitse producer die behoorlijk wat talent heeft en door een aantal mensen nu al als de beste Duitse Hardcore producer wordt genoemd. Hij heeft een aantal maanden geleden z'n eerste solo-release uitgebracht en die werd door velen al de hemel in geprezen. Dat was wel meer een mainstream-release, dit is een stuk rauwer en industriëler.

De hoofdtrack heeft heel wat verschillende ritmes en is niet een zoetsappig nummer voor de echte mainstream liefhebbers. Voor mij wel een zeer goede track. Heerlijk duister sfeertje en de ruige kicks en kraakjes klinken erg goed. De melodie die later op de achtergrond verschijnt past er ook erg goed bij, door het onheilspellende geluid. De stijl heeft wel wat die van het iets oudere werk van Void Settler.

Present Future (Original 2006 Edit) is in 2006 geproduceerd zoals de naam al vermeldt. De track klinkt niet eens zo gedateerd, maar is helaas wel een stuk minder aangenaam dan Audio Tape Crash. Te weinig afwisseling naar mijn mening. Wel een toffe voicesample.

Aangeland bij de derde track hoor je een totaal ander geluid. Het nummer opent ongelooflijk kalm en is eigenlijk meer Ambient te noemen. Heerlijke melodielijn waar na een kleine minuut de kicks doorkomen. Gelukkig gaat de melodie net zo rustig door en verpesten de kicks het niet, hoewel ik liever een langere intro had gehoord. Het tempo ligt relatief laag, wat ook wel noodzakelijk is voor een track als deze. Nog een minpuntje is het afwijkende stukje na de tweede minuut, waar de rust een beetje lomp wordt afgesneden. Daarna is de melodie ook niet echt meer te bekennen en bouwt het nummer af. Heerlijk nummer, maar erg jammer dat het nummer zo kort is.

Clubwalker is een kleine tegenvaller. Weer dezelfde argumenten als bij de tweede track: een gebrek aan afwisseling. Het nummer stampt vrij monotoon door en ondanks de breaks en bijgeluiden vind ik het te leeg klinken.

Hulde voor Audio Tape Crash en This Is Not a Daydream (Gamma Edit). De andere tracks vallen wat tegen, maar deze Duitser is zeker goed op weg.