Distance - Under the One Sky (1989)

Funk / Pop
Label: Reprise

1. No Way Out (5:14)
  2. Leave It Up to You (4:39)
  3. Speech of Angels (4:23)
  4. As You Turn Away (4:20)
  5. Give It Up (3:52)
  6. Rescue Me (4:23)
  7. Looking over Your Shoulder (4:15)
  8. Everytime I Stand Up (4:55)
  9. Softly Speak (5:18)
  10. Stand Up (4:43)
avatar van matthijs
Saaie Toto-ripoff.

avatar van gaucho
Nou, ik zou het eerder een doorslagje van the Power Station willen noemen. Eigenlijk was het dan ook gewoon de voortzetting van die band, met nog steeds Bernard Edwards en Tony Thompson in de gelederen, en ene Robert Hart in plaats van voornaamgenoot Robert Palmer. Hart zou later nog een paar jaar meezingen bij Bad Company.

Deze CD lag destijds, begin jaren negentig, overal voordelig in de uitverkoopbakken en daar heb ik 'm dan ook vandaan geplukt. Goed uitgevoerde, maar vrij anonieme funkrock, die inderdaad niet al te memorabel is. Toch zijn er wel lichtpuntjes: ik vind die Robert Hart vooral in de ballads vocaal wel goed uit de verf komen en sessiegitarist Eddie Martinez legt een paar mooie gitaarsolo's neer. Maar het al is al met al te mager om het een aanrader te noemen.