Boris - New Album (2011)

4. Black Original (4:33)
  5. Pardon? (5:54)
  6. Spoon (4:23)
  7. ジャクソンヘッド (3:09)
  8. 黒っぽいギター (Les Paul Custom '86) (4:06)
  9. Tu, La La (4:11)
  10. Looprider (6:59)
Boris die aan de J-pop en dance gaat (vleugje rock nog in de stevige gitaarmuziek die er altijd achter ligt), wie had dat verwacht? Ik niet, maar ze komen er zeker mee weg. De LP en cd hebben beiden een andere tracklist en klinken ook ietsje anders, al is het qua geluid vrij gelijkwaardig. Best wel wat (lieve) zang van de bassiste deze keer, leuk.

en Jackson Head (nr 7, vinyl versie naam) is

avatar van Nakur
Complete verrassing deze release. En ik ga er per direct achter heen. J-pop is

avatar van Nakur
Ik luisterde net de eerste 2 nummers met een glimlach (smile!) van oor tot oor. Dank je wel Boris!

Gallow
Ik heb toch zo'n vermoeden dat die hele drone/doom periode één grote aandacht stunt was. Nu komt hun ware aard naar boven en kunnen ze zonder protest onze oren volstouwen met overblije j-pop.

avatar van Nakur
Dat zou dan een hele lange en vermakelijke stunt zijn geweest.

avatar van itchy
Oei, ernstig dit.

Gallow
Slecht vind ik het niet, maar wel erg standaard j-pop. Niet veel bijzonders dus en enerzijds ook wel sneu dat het amper bekendheid had genoten met een andere artiesten naam. Verrassend vind ik deze release eigenlijk niet, aangezien ze met die HR vol. 1 t/m 3 ook al aardig wat de 'foute' kant op gingen. Meer verrassend vind ik dat ze een 2e Heavy Rocks uit gaan brengen, waar ik dan wel benieuwd naar ben.
ThirdEyedCitizen schreef:
Best wel wat (lieve) zang van de bassiste deze keer, leuk.

Het mag dan lang haar hebben (en misschien ook wel aantrekkelijk zijn?) maar het blijft wel een vent

Waar komt die vrouwenstem dan vandaan? De gitarist of bassist is toch echt een vrouw meen ik me te herinneren?

Zie ook de Statement video. Die vrouw, die zingt hier ook. Mag dan misschien de gitariste zijn in plaats van bassist, maar vrouw is het volgens mij wel.

Gallow
Ja, vrouwelijke gitarist Overigens is haar zang ook op de samenwerkings cd met Michio Kurihara te bewonderen, en als ik mij niet vergis Heavy Rock Hits vol. 3.

Is dat een bootleg serie? vind er niets over.

Gallow
Singles, staan op Discogs bij Miscellaneous.

avatar van Nakur
Eeuwig zonde dat dit album niet voor een redelijke prijs te krijgen is in onze contreien. Want dit is voor mij toch wel het guilty pleasure van 2011. Ik kan me in iedergeval niet voorstellen hoe dit gaat worden overtroffen. New album maakt me blij.

avatar van De-noir
Mijn eerste Boris. Niet echt representatief voor de rest van hun oeuvre begrijp ik? Nochtans een erg vrolijk plaatje

nee bij lange la niet

avatar van king_pin
huh? waar kwam deze vandaan? Ik zat te wachten op Heavy Rocks en Attention Please (waarvan ik dacht dat dat 'New Album' was) maar New Album is dus een eigen release, mooie hoes overigens.
Snel uitproberen!

avatar van king_pin
aah, wacht: dit IS 'Attention Please'. Dus toch, maar dan de Japanse versie.
Dit album staat nu dus onder 2 namen op musicmeter, is dat handig?

meh nee, toch net dat beetje anders. Tracklist verschilt ietsje en waarschijnlijk is de productie compleet anders. Denk niet dat de 2 uiteindelijk met elkaar te vergelijken zijn.

avatar van king_pin
Heb m nu een aantal keren gehoord en hoewel ik het zeker wel waardeer (de muziek zelf en de vrijheid die Boris zichzelf geeft) heb ik het 3tal toch liever in noise gedompelde Heavy Rock.

Ben benieuwd hoe Boris dit live gaat doen... Stoppen ze deze J-Pop naast Stoner en Drone en Doom?

Nihilisme
Dit album is opgenomen voor de tsunami, voor een goed doel dus. Niet bang zijn mensen, Boris maakt vast weer een 'ouderwetse' Boris hierna.

Ikzelf vind het wel geinig, maar het is absoluut niet waarom ik Boris tof vind. Dus, als u wilt instappen in deze Japanse metal-band, doe dat dan met Heavy Rocks of Pink.

avatar van Nakur
28 november komt dit album eindelijk ook in onze contreien uit!