menu

Chip tha Ripper - Gift Raps (2011)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Verenigde Staten
Hip-Hop
Label: Slab Up

  1. The Entrance (3:35)
  2. Light One Up (3:57)
  3. U.A.F. (4:49)
  4. The Big Bang (3:20)
  5. Everyday Chillin' (3:24)
  6. The Coldest (2:30)
  7. Life (4:15)
  8. Dynoman (3:40)
  9. Jumanji (2:50)
  10. Hangout (3:44)
  11. Plural (4:16)
  12. Underdogs (5:34)
  13. The Bio (3:14)
totale tijdsduur: 49:08
zoeken in:
Harco
Het is wel tekenend voor 2011: leuke zoethoudertjes in de vorm van een EP of mixtape en het album (tape in dit geval) dat daarop volgt, voldoet dan geheel niet aan de verwachtingen. Kijk bijvoorbeeld naar Action Bronson: The Program was tof, Dr. Lecter stelde teleur. Khalifa's Kush & OJ-tape bevatte een heleboel knallers (wel iets te lang in speelduur), maar Rolling Papers was een draak van een album (evenals vervolgtape Cabin Fever).

Zo ook Chip tha Rippers nieuwe Gift Raps-tape. From Me to You (The Prelude to Gift Raps) beloofde nog veel goeds voor Gift Raps, maar qua beats gaat Chip hier volledig de mist in: instrumentaal is er op dit album niets spannends te beleven en ook Chip rapt hier maar wat op de automatische piloot.

Hopelijk hoeft dit niets te betekenen voor zijn debuutalbum, wanneer die dan ook maar uit mag komen. Talent heeft de man zeker, ook al zou je dat niet zeggen na zijn "interior crocodile alligator"-freestyle (ja, ook ik was sceptisch), maar de man heeft met The Cleveland Show en Independence Day bewezen zeker over kwaliteit en talent te beschikken.

bennerd
Best nog een wazig album, eigenlijk. Chip tha Ripper flowt met momenten erg lekker, maar zijn stemgeluid geraakt soms verloren in de erg vol klinkende beats, die helaas niet overal even goed zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:01 uur

geplaatst: vandaag om 10:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.