Culture Club - Don't Mind If I Do (1999)

Label: Virgin

1. I Just Wanna Be Loved (4:34)
  2. Cold Shoulder (4:35)
  3. Maybe I'm a Fool (4:32)
  4. Sign Language (4:49)
  5. Mirror (4:06)
  6. Black Comedy (3:52)
  7. Your Kisses Are Charity (4:19)
  8. Weep for the Child (5:00)
  9. See Thru (4:06)
  10. Strange Voodoo (5:15)
  11. Truth Behind Her Smile (3:04)
  12. Fat Cat (3:26)
  13. Confidence Trick (4:57)
  14. Starman (5:16)
  15. Less Than Perfect (6:34)
Dit album moest de comeback van de band worden en hierna bleef het er weer bij. Boy George staat overigens weer te popelen om een reunie te houden dus laten we maar afwachten of er een album bij komt.
Don't Mind If I Do borduurt soms een beetje voort op het succes van de solo-single Everything I Own. Niet helemaal mijn ding dat poppy reggae-sausje, maar het kan er mee door. Wat er niet mee door kan is de cover van Bowie's Starman, maar dat is dan ook één van mijn favoriete Bowie-songs en daar moet je van af blijven.
Verder een aardig popplaatje met lekkere koortjes, blazers en een ietwat aangetaste stem van Boy George maar toch eentje die weet op te vallen en eigenlijk mooier is geworden daardoor.
Fat Cat keerde later terug op zijn solo-album U Can Never Be 2 Straight en daarmee heb ik de andere helft van het album te pakken dat wat meer naar die periode verwijst.
Hadden er nog meer kwaliteitsnummers als Confidence Trick tussen gestaan dan was ik waarschijnlijk ronduit lyrisch over dit comeback album; broeierig en spannend. Zo hoor ik ze graag: geweldig nummer! Het ademt een beetje een Soulsavers sfeertje uit.
Ik hoop dat Boy George er nog eens in slaagt om een album vol met dit soort pareltjes uit te brengen. Hij kan het, dat blijkt wel uit een nummer als dit. Laat hem goed kijken naar zijn 'volgeling' Antony en kom maar op met die geweldige ultieme cd onder eigen naam of als Culture Club.
Don't Mind If I Do is tot nu toe misschien wel hun beste album ondanks het gebrek aan hits.

Er komt een nieuw album.
Culture Club - More Than Silence (Audio) - YouTube is de single; beetje richting White Lies.

avatar van lennon
Zit nu een documentaire te kijken over het maken van dat nieuwe album... echt heel gladjes verliep dat niet. . Die Boy George is niet echt een team player. . Moeilijk figuur om mee te werken. ..

Hij gaat als Seal klinken Toch heb ik een zwak voor de single.

avatar van lennon
aERodynamIC schreef:
Hij gaat als Seal klinken Toch heb ik een zwak voor de single.

Als ik Die documentaire zo bekijk is de man zijn geluid kwijt. Zal vast te maken hebben met alle drank en drugs gebruik in de jaren. Hij klinkt een beetje als Bryan ferry, maar de is 20 jaar ouder.
Het is zoals ik het nu hoor niet meer de moeite waard dat nog te gaan beluisteren of zien. Het is over.. en echt vrienden zijn het ook niet, dus chemie is ook ver te zoeken .

Vrienden hebben hem ooit live Victims horen zingen. Ik heb dat op YouTube nog eens opgezocht: dramatisch slecht.

Dan kun je eerder hopen op een come back van Frankie Goes To Hollywood.
Holly Johnson kan nog steeds goed zingen.