Little Feat - Down on the Farm (1979)

Label: Warner Bros.

1. Down on the Farm (4:16)
  2. Six Feet of Snow (2:30)
  3. Perfect Imperfection (3:46)
  4. Kokomo (2:58)
  5. Be One Now (4:05)
  6. Straight from the Heart (4:59)
  7. Front Page News (5:57)
  8. Wake Up Dreaming (4:09)
  9. Feel the Groove (4:48)
avatar van heicro
Lekker in het gehoor liggende liedjes, maar niet meer zo geniaal als eerdere albums

avatar van Droombolus
Rommelig zootje uitgegeven na Lowell's dood. Perfect Imperfection en Be One Now slepen de voldoende uit het vuur .........

avatar van FunkStar
Perfect Imperfection heeft een heerlijke drive!

avatar van bertus99
Echt, het hoogtepunt van Little Feat lag toch in de beginjaren met Lowel George. Hij is er op dit album nog wel bij, maar kort na de opnamen overleden. Helaas zet Down zet on the farm al de neergaande lijn door, die er al was met het voorgaande album.
Hier en daar schittert nog wel de oude Feat, vooral op George zijn composities en als hij zingt. Op het aardige countrynummer Six feet of snow en op de beste song van dit album: Perfect Imperfection.
De titlesong doet zelfs nog weer even denken aan de Feat uit de tijd van Dixie Chicken, vooral vanwege de ritmische comlexiteit en het slide-gitaarwerk. Ook Kokomo heeft er nog iets van.

In de laatste vier nummers (zijn dat Payne-composities?) is een andere Feat te horen. Met meer accent op keyboards. Opeens klinken ze dan tamelijk middelmatig en volstrekt niet meer spannend.

avatar van lebowski
Ik vind de openingstrack ook wel van meer dan acceptabel LF-niveau eerlijk gezegd.

lebowski schreef:

Inderdaad, die is ook best goed.

avatar van Droombolus
bertus99 schreef:
de laatste vier nummers (zijn dat Payne-composities?) .

Straight From The Heart ( Payne / George )
Front Page News ( Payne / George )
Wake Up Dreaming ( Bill + Fran Payne )
Feel The Groove ( Clayton / DeWitty )

Front Page News bleef op de plank liggen van de Feats Don´t Fail Me Now sessies en werd door George van een totaal nieuwe melodie voorzien voor deze plaat ........... De FDFMN uitvoering verscheen later op Hoy Hoy.

avatar van kort0235
Niet zo bijzonder als zijn eerder albums.
De kwaliteit van de muziek is altijd nog van een zodanig hoog niveau dat het album zeker niet slecht genoemd kan worden.
Ik geef daarom alsnog een ruime voldoende!

avatar van Chungking
Voor mij is het de eerste kennismaking en die valt best goed mee. Maar eens op zoek naar de eerste albums dan als die nog beter zijn.

Chungking schreef:

Dat zijn ze zeker!

avatar van Boomersstory
Hun beste album samen met Dixie chicken, het debuutalbum en .... don't feel me now.....

avatar van potjandosie
feitelijk gezien het zevende en laatste studio album van Little Feat met Lowell George. immers de man leverde meerdere tracks aan, waarvan een aantal co-written en is op 6 tracks de lead vocalist, uitgezonderd 1) de titeltrack, een prima nummer van wijlen Paul Barrere, die al eerder met o.a. "Hi Roller" bewees een goede song te kunnen schrijven. een fijne opener van dit album met prima zang van Paul Barrere, track de zwakke Bill Payne compositie "Wake Up Dreaming" met zang van Bill Payne en track 9) het obligate "Feel the Groove" (Sam Clayton/Gordon DeWitty) met zang van de eerste. deze laatste 2 tracks lijken opvullertjes te zijn, die vermoedelijk bij gebrek aan ander goed songmateriaal, op dit album terecht kwamen.

de sterkhouders op dit album zijn los van de titeltrack, "Six Feet of Snow", een nummer met een heerlijk New Orleans/Louisiana cajun sausje, dat Lowell George samen schreef met Keith Godchaux (ooit lid van The Grateful Dead en The Jerry Garcia Band), de Lowell George original "Kokomo" en "Be One Now" een co-write met Fred Tackett, die eerder het fraaie "Fool Yourself" schreef, dat verscheen op hun klassieker "Dixie Chicken".

ook "Perfect Imperfection" (Paul Barrere/Tom Snow) en de 2 Bill Payne/Lowell George composities "Straight from the Heart" en "Front Page News" zijn bovengemiddeld goede songs.

onder de gastmuzikanten op dit album bevonden zich o.a. Robben Ford (guitar), Jerry Jumonville (saxophone), Sneaky Pete Kleinow (pedal steel guitar), David Lindley (guitar) en Bonnie Raitt (backing vocals)

Album werd geproduceerd door Lowell George (with a little help from his friends)
Recorded at Wally Heider's Studio 3, Hollywood, Lowell George's House, Topanga Canyon & Paramount Ranch, Agoura Hills (L.A.)

citaat uit de liner notes:

"1977 saw the release of "Time Loves A Hero", followed a year later by the double live album "Waiting For Columbus". The group disbanded in the spring of 1979 while cutting what would become "Down On The Farm". Within months Lowell George had passed away while the rest of the group completed Little Feat's last album"