Living in the Streets (1999)

Alternatieve titel: Wah Wah Jazz, Funky Soul, and Other Dirty Grooves

Jazz / Funk
Label: BGP

1. Isaac Hayes - Use Me (5:51)
  2. Tammi Lynn - Light My Fire (4:02)
  3. Caesar Frazier - Mighty Mouse (5:22)
  4. Spanky Wilson - You (2:16)
  5. Pazant Brothers - Loose and Juicy (5:16)
  6. Houston Person - Sweet Buns and Barbeque (3:06)
  7. Jacqueline Jones - One Monkey Can't Stop the Show (3:31)
  8. Cal Tjader - Gimme Shelter (2:54)
  9. Ripple - I Don't Know What It Is But It Sure Is Funky (3:27)
  10. Idris Muhammad - Brother You Know You're Doing Wrong (5:41)
  11. Dave Hamilton - Marriage Is a State of Vibes (3:37)
  12. The Fatback Band - Mister Bass Man (3:20)
  13. Preston Love - Chili Mac (3:39)
  14. Preston Epps - Afro-Mania (2:49)
  15. Sonny Constanzo Big Band - New Beginning (4:55)
Dit album is deel één in een serie van drie van BPG, het label wat zoveel mooie funk & soul albums uit brengt. Denk ook aan de SuperFunk series.
In deze serie gaat het er over het algemeen wat rustiger aan toe. Je krijgt een mix van funky soul & jazz en funk, met de nadruk op het laatste. Rustig is een relatief begrip, want danzij de geweldige grooves in de meeste nummers aanwezig is het regelmatig echt genieten. Een prachtnummer is van jazzdrummer Idris Muhammad: Brother You Know You're Doing Wrong en ook Ripple's I Don't Know What It Is But It Sure Is Funky is echt geweldig.

Qua artiesten is het een mixed bag met bekendere en totaal onbekende artiesten. Van The Fatback Band tot 'previously unreleased'. Ondanks al die verschillen weet compiler Dean Rudland er toch een mooi geheel van te maken, waarbij er logischerwijs voldoende afwisseling tussen de verschillende nummers is.
Die ene stem van 3,0* die ik hier vond begrijp ik dan ook niet. (Op discogs staat dit album zelfs op 5,0*) Die 3,0* heb ik gegeven aan deel drie van deze serie: daar krijg je een mixed bag aan kwaliteit. Hier en op deel 2 niet: dat zijn originele en prima verzamelaars.

Inmiddels kom ik terug op mijn mening over zowel dit eerste deel als delen 2 & 3. Dit deel vanwege een paar aardige nummers naast de (erg) goede op 4,0* gezet. Deel 2 beoordeel ik net wat lager, daar zitten een paar matige nummers tussen een paar hele fraaie, maar deel 3 is inderdaad mixed - afwisselender- maar niet in kwaliteit. Die is zeker net zo goed als dit eerste deel.

avatar van J.J. Wever
west schreef:

Beetje een late reactie van mijn kant (zo'n 4 jaar). Ik ben namelijk degene die dit album "maar" drie sterren heeft gegeven en dat heeft maar één reden: teveel vervelende cover versies!
( Light my Fire, Use Me, Gimme Shelter). Inderdaad prima nummers van Ripple en Idris Muhammed maar drie *** is nog altijd een voldoende. Ik heb me nooit gewaagd aan de overige 2 delen, één deel was voor mij genoeg.

J.J. Wever schreef:

Beter laat dan nooit:

Ik snap het, als je die coverversies vervelend vindt, zakt het cijfer gelijk.