Black Knight - Master of Disaster (1985)

Canada
Uitgebracht in eigen beheer

1. Warlord's Wrath (5:17)
  2. Metal Screams (4:29)
  3. Born to Rock (3:28)
  4. Aaraigathor (Metal Anthem) (6:59)
  5. Master of Disaster (4:01)
  6. Fire in Your Eyes * (4:19)
  7. Day of the Wizard * (3:39)
  8. Dead of Knight * (4:48)
  9. Master of Disaster II * (4:03)
  10. Battlefield * (3:55)
  11. Black Knight * (6:20)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik houd van EP’s, omwille van het nieuwe en de kracht ervan. Het was voor vele groepen het eerste, en dikwijls, enige visitekaartje of eerste stap op het wereldpodium.
Deze vier heren en een dame (Lori “Scream Queen” Wilde) zijn afkomstig uit Canada en maken met hun EP tamelijk veel indruk op mij. Ik denk aan een betere versie van de oer-Warlock uit Duitsland. De gitaarlijnen en gitaarsolo’s worden bijzonder gesmaakt op Château Spamalot. Een tamelijk matig nummer als Born to Rock wordt opgewaardeerd door de gitaarpartijen. Beste nummer vind ik het zeven minuten lange en slepende Aaraigathor (Metal Anthem) met zang van bassist Glenn Hoffman. Rond 4:30 volgt een geweldig mooie tempowisseling met felle solo’s van beide gitaristen. Master of Disaster is ook een knap uptempo nummer met mooi gitaarwerk.
De heruitgave uit 2002 heeft zes bonusnummers, een tweede heruitgave uit 2006 lapt er nog eens twee bonusnummers bij, maar voor mij tellen de vijf nummers op het origineel. Aardige EP met old school metal. Het geluid is matig maar Aaraigathor (Metal Anthem) moet je toch eens beluisterd hebben.