This Will Destroy You - Tunnel Blanket (2011)

Label: Monotreme

1. Little Smoke (12:05)
  2. Glass Realms (6:52)
  3. Communal Blood (8:13)
  4. Reprise (8:18)
  5. Killed the Lord, Left for the New World (6:33)
  6. Osario (2:40)
  7. Black Dunes (8:16)
  8. Powdered Hand (7:45)
avatar van Tha)Sven
Mooi om te zien dat de heren niet blijven steken in hetzelfde post-rock riedeltje. Eerste album was het meest standaard, hun ST leunde sterk op ambient en deze keer gaat het richting drone/noise.
Ik vind hem ontoegankelijker dan hun voorgaande albums, maar op het eerste gehoor zitten er al weer wat prachtige momenten tussen. Even goed laten bezinken, want bij de ST viel het kwartje ook pas na een aantal maanden.

avatar van otnemem
Ik vind het ook wel mooi dat ze blijven veranderen. Vraag me wel soms af of de drummer nog veel te doen heeft

avatar van marcel2
De plaat schijnt toch behoorlijk af te wijken van vorige releases. Ten minste dat staat te lezen op de diverse sites. Minder gitaren meer ambient. Ben benieuwd, nog even de brievenbus in de gaten houden.

avatar van alpeko
Euhh ja, ze gaan hiermee niet echt een kant op die ik kan waarderen. Langdradig.

avatar van crosskip
Een postrock band die zowaar gaat experimenteren en geen 13-in-1-dozijn-postrockplaat uitbrengt? Mijn interesse is gewekt!

avatar van legian
de eerste 3 nummer net beluisterd, en het klinkt errug goed.
gelukkig blijven ze niet hangen in de vorige plaat, maar durven ze te veranderen.
en tot nu toe bevalt dat erg goed.

avatar van DemoColorScheme
Prachtige plaat. Ik vind, persoonlijk, dat ze echt gegroeid zijn als je dit vergelijkt met 'Young Mountain'. Prachtig plaatje ook, maar toch redelijk standaard post-rock. Naar mijn mening lijken ze steeds 'volwassener' te worden. Deze ketend mooi vast aan de S/T, waar Tunnel Blanket meer leunt op de daadwerkelijke dreigende doch melancholische sfeer. Wat een parel, echt! Ik kan echt uren, soms zelfs dagen in deze texturele plaat blijven hangen.