The Von Bondies - Lack of Communication (2001)

Label: Sympathy For The Record

1. Lack of Communication (3:32)
  2. It Came from Japan (2:11)
  3. Shallow Grave (3:11)
  4. Going Down (1:54)
  5. Cass & Henry (5:36)
  6. Nite Train (3:29)
  7. No Sugar Mama (1:57)
  8. Cryin' (2:06)
  9. In the Act (3:03)
  10. Please Please Man (2:04)
  11. Sound of Terror (9:18)
Ik heb deze Cd maar eens gedownload, nadat ik mijn originele schijfje een tijd geleden ben kwijtgeraakt. Zo'n leeg origineel hoesje is ook niet alles... Ik zag The Von Bondies eind 2001 als voorprogramma van The White Stripes en toen waren ze fantastisch! Terplekke meteen de CD gekocht die ook erg goed is, zij het wat minder overrompelend. En guess what... morgen spelen ze op Parkpop! Dus gaat dat zien. De vriendschap met The White Stripes is wat bekoeld, maar ze zijn ongetwijfeld nog in staat het podium in vuur en vlam te zetten.

ElMeroMero
Ik laat me iig morgen graag in de fik zetten, Herman Ben je morgen ook van de partij ?

Nope, helaas niet.

ElMeroMero
Die verderfelijke scepticus in mij(shame on me ) vroeg zich serieus af of The Von Bondies live in de buitenlucht goed voor de dag zou kunnen komen. Vandaag in het Zuiderpark bleek gelukkig dat mijn vrees grotendeels ongegrond was. Ofschoon het geluid in het begin nogal belabberd was, was het, zodra de knoppen vanaf The Fever goed stonden, zwaar genieten geblazen.

Ik ga dit plaatje 's snel aan een serieuze luistertest onderwerpen. Ben benieuwd !

Klinkt goed! Ik dacht ook wel van 'zo'n festivalweide is iets heel anders dan een zaal als de Melkweg', maar ik ben blij dat ze blijkbaar toch hebben kunnen overtuigen.

eiooft
Lekker rauw album, duidelijk geïnspireerd door de White Stripes. Mijn versie heeft 12 tracks: de laatste is Rock 'n' Roll Nurse. Deze duurt 10'53", terwijl Sound of Terror maar 3'28" duurt. Is dit laatste nummer een ghost track op de andere versie, of hoe zit dat juist?

Dat komt me niet bekend voor die naam... Ik heb de versie zoals hierboven staat, maar Sound of Terror heeft wel een bonustrack in zich (het zijn eigenlijk twee tracks met een tussenpauze). Een bonustrack die The White Stripes later nog eens gecoverd heeft, overigens (ik meen voor Elephant).

Wat een bak bluesy herrie is dit! Groot respect!

Improvision
Ik weet niet wat ik hiermee aan moet, op sommige momenten klinkt het heerlijk op andere kan ik het album niet uitzitten...

Beste tracks: Lack of Communication en Going Down.