menu

Ulver - Wars of the Roses (2011)

mijn stem
3,53 (35)
35 stemmen

Noorwegen
Electronic / Rock
Label: KScope

  1. February MMX (4:10)
  2. Norwegian Gothic (3:36)
  3. Providence (8:10)
  4. September IV (4:38)
  5. England (4:09)
  6. Island (5:46)
  7. Stone Angels (14:55)
totale tijdsduur: 45:24
zoeken in:
Sammael
Deze hebben ze helemaal gespeeld bij hun concert afgelopen zondag. Ik had liever gezien dat ze wat meer oud werk speelden, maar hoe dan ook...dit klonk allemaal weer prima! Deed me een beetje denken aan een mix tussen Perdition City en Shadows of the Sun, met de nodige ambient-invloeden. Kan me niet meer alles exact voor de geest halen, maar ik kijk hier met spanning naar uit

avatar van Dexter
Een nieuwe Ulver
Altijd weer eentje om rekening mee te houden.

avatar van Don Cappuccino
4,5
En inmiddels is deze te beluisteren en dat heb ik dan ook maar gedaan. Ik heb van Ulver 3 albums gehoord: Kveldssanger, Bergtatt en William Blake. Deze klinkt ook erg lekker, heel sferisch. Alleen het laatste nummer vind ik niet zo geweldig maar ik heb hem dan ook nog maar 1 keer gehoord. Daarom ook nog geen beoordeling.

Waar is 'ie te beluisteren?

avatar van wisselstroom
Tijdens het optreden in Rotterdam een paar weken terug kon je hem kopen. Hij is nog niet officieel gereleased.

avatar van kramerdude
4,5
Ik ben totaal verliefd op dit album! Ik moet wel zeggen dat het me en 25 luisterbeurten heeft gekost maar het is een onvoorstelbaar mooi en diepzinnig album. Vooral de tekst in Stone Angels is indrukwekkend (al werkt het voor de heren live wat minder).

tot nu toe 4.5 * maar ik zie em nog stijgen

avatar van Tha)Sven
Ik ben jaloers, Shadows of the Sun vond ik een prachtige sfeervolle plaat. Zou hem graag nu al willen horen.

avatar van Metalhead99
4,0
Erg mooie plaat. Ik was een beetje geschokt door de stijlverandering (ik kende hiervoor alleen nog maar 'Bergtatt'), maar het bevalt me eigenlijk wel. Erg sterke, sfeervolle songs.

Ze trekken de lijn een beetje door van de vorige platen, al klinkt het na 1 luisterbeurt allemaal wat simpeler, en leeg.
De leak was een rip van de vinyl versie van dit album, en heb deze ook weer verwijderd. De cd versie is inmiddels besteld

Met een oordeel wacht ik totdat de plaat bezonken is. Ik hoop trouwens wel dat ze later dit jaar nog eens op de planken staan, in een Paradiso of Melkweg bijvoorbeeld.

avatar van Nakur
2,5
Als ik af ga op samples wordt dit een van de grootste tegenvallers van de laatste tijd...

Je moet nooit een oordeel vellen aan de hand van samples. Bij top 40 muziek kan dit nog wel, maar platen van een band als Ulver moet je toch echt in zijn geheel absorbeen, en laten bezinken.

avatar van Nakur
2,5
Zolang er geen score prijkt boven dit bericht hoor je mij geen oordeel vellen. Mijn nieuwsgierigheid is alleen volledig weggeslagen. En dat zeg ik als liefhebber van hun werk.

avatar van Nakur
2,5
Vreemd. Ik heb Wars Of The Roses nu een week of twee in bezit. het is op de samples na een blinde aankoop geweest. Als liefhebber van het latere werk (vanaf Themes (...) ) ging ik er van uit dat ook deze nieuwe cd me uiteindelijk wel zou bevallen. Nou dat doet het dus niet. Bij vlagen is de cd leuk maar net zo vaak potsierlijk. De verhouding tussen experimentele soundscapes en popnummers klinkt op papier helemaal mijn ding. Wat dat betreft doet Jim O'Rourke dat stukken beter. Het probleem met Wars of The Roses is niet dat er een groot contrast bestaat tussen de soundscapes en de 'liedjes', maar juist dat ik de cd ondanks alle hoorbare bedoelingen nogal vlak en saai klinkt. Het lijkt nergens echt spannend te worden. Alleen 'September IV' laat een paar kleine tandjes zien.

Ander probleem is de kwaliteit van de opname. Die is zeker niet slecht, want elke zeemeeuw is hoorbaar. maar toch klinkt het over de gehele cd maar vlak en mat, alsof elk scherp randje er vanaf is gezaagd. Ook als island wordt geeindigd met elektonische samples die Autechre uitademen, of asl er een zingende zaag bezig is op de achtergrond blijft die gedachte aanwezig.

Al met al vind ik dit onvoldoende. Wellicht erg hard voor een cd die ondanks zijn tekortkomingen zeker heel wat beter is wat ik vaak op de radio hoor, maar van Ulver verwacht ik veel meer. Dit is dan ook een forse teleurstelling.

avatar van Don Cappuccino
4,5
Soms kom je voor verrassingen te staan. Vandaag bij de cd-winkel kijkend bij de 2e-hands kom ik dit nieuwe album van Ulver tegen voor 5 euro. Voor 5 euro! Nog gloednieuw en ik zie net dat het album in april is uitgekomen.

Het zal vast wel van een metalhead zijn geweest die Ulver van zijn hardere periode kende en deze meenam en zwaar teleurgesteld was. Bij de eerste luisterbeurt vond ik hem wel goed en voor 5 euro kon ik hem niet laten liggen.

En ik ben ook blij dat ik dat niet heb gedaan. Prachtig album dit, vooral de afsluiter Stone Angels is prachtig, een soundscape van 15 minuten lang. Ik zie net in mijn bericht dat ik dit eerst juist de minste vond. Dit is experimenteel voor de echte metalhead maar ik vind hem eigenlijk vrij toegankelijk. Je krijgt geen rare dingen te horen, wel prachtige nummers. Een van de betere albums uit 2011. 4,5 ster.

Stijn_Slayer
Ik zit dit album ook al een tijdje in de gaten te houden via de updates. Van Ulver ken ik alles vanaf die bekende demo t/m Nattens Madrigal. Hun folk/BM periode dus. Daarna zijn ze zich verder gaan ontwikkelen. Van wat ik gelezen heb moet dat experimenteel zijn, met her en der ambient en electronica. Toch maar eens naar op zoek gaan.

En zo wordt de lijst met nog te beluisteren albums groter en groter....

avatar van Don Cappuccino
4,5
Als je hem net als ik voor 5 euro tegenkomt moet je hem zeker meenemen. Ik zou hem eerst eens een keer beluisteren. Ik had echt geluk.

Heel erg experimenteel vind ik dit niet, zeker niet als je het met een album als William Blake vergelijkt. Maar ieder album is anders en dat is het gave aan Ulver. 2 maanden geleden dacht ik bij dit album aan 3,5 ster maar nu ik hem origineel heb wordt het 4,5*. Een echte droomplaat en daar hou ik wel van.

Dit is inderdaad misschien het meest toegankelijke Ulver album. Ik vind dit zeker niet hun beste album, maar er staan een paar mooie nummers op. Toch draai ik de twee voorgangers een stukje vaker. Net even een ander sfeertje, een wat experimenteler.
Stiekum vermoed ik ook dat ze een album uit wilden brengen dat live iets makkelijker speelbaar is.
Ik heb Ulver vorig jaar live gezien, en er zijn nogal wat mensen en foefjes voor nodig om al die samples en beats ten gehore te brengen.

avatar van Ste*
Het meest toegankelijke zeg je? Ik kan er vrij weinig mee moet ik zeggen. Perdition City vind ik een stuk beter aan te horen.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:33 uur

geplaatst: vandaag om 13:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.